bezár
 

art&design

2010. 12. 14.
Liszt Ferenc pingpongozik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
121 üveghal, bearanyozott bordásfal, Liszt Ferenc mellszobor ping-pong asztallal. Google iroda-játszóház másképp? 2010. november végén megnyílt a Loffice Mini a belvárosban. A Király utca régi bérházában átfogalmazott irodatér szolgálja ki az új munkamodellt, melynek neve coworking.

2009 januárjában létesült az első, coworking modellt meghonosító munkatér Budapesten, Loffice néven. Egyediségét a munkavégzés jellege és a terek kialakítása biztosítja. Eleinte, a Zeneakadémia Paulay Ede utcai kottanyomdájában működött közösségi irodaként egy teljes épület, melynek belsőépítészetét a Szupernova Design Csapata, Szabó Gábor és Szkladányi György jegyzi, a tulajdonosokkal, Klementz Katával és Annával közösen.

Kiindulási alapként szolgált a koncepció összeállításánál a Szupernova tagjainak háttere: restaurátorként látnak el enteriőrtervezői feladatokat. Ehhez járul hozzá a Klementz testvérek által képviselt zöld szemlélet, melynek eredményeként régi házak tetőgerendáiból készíttettek óriási, egyedi asztallapokat a közösségi munkatérbe, zuhanyzót és tárolót alakítottak ki a biciklivel érkezőknek, és hőszivattyúval oldották meg a Paulay Ede utcai épület hűtés- és fűtés rendszerét.

LofficeA környezettudatosság és antik tárgyakat tisztelő hozzáállás tükröződik az új, Király utcában nyitott Loffice Miniben is. Míg a Paulay utcában több emeleten, egy komplett épületben bérelhet munkaállomást bárki, addig a Király utcában az évszázados bérház egy emeletén öltött testet a coworking szemlélet – ami bárki által bérelhető munkaállomásokat, közös irodai infrastruktúrát (nyomtatót, faxot, szkennert, kávét, üdítőt, tárgyalót és asszisztenst) jelent. Egyben a folyamatos segítségnyújtás lehetőségét, hiszen a különböző asztaloknál más-más terület képviselői bérelnek munkaállomást. Üzletember, nyelvtanár, jogász, adótanácsadó, informatikus, könyvelő, grafikus, reklámszakember és sajtóreferens dolgozik egymás mellett, így szakmai tanácsért elég a szomszéd asztalig menni.

LofficeÉrtékközvetítésről árulkodnak az átfogalmazott antik bútorok, iskolaszerek és a falakon megjelenő, kortárs képzőművészeti alkotások. Az előtérben 121 darab üveghal függ a mennyezetről: expresszionista csillárrá avanzsáltak a nagyszülők által gyűjtött giccs állatok. A lekapart fal évtizedek egymásra rakódott festékrétegeivel, különös atmoszférájú tárgyalóhellyé varázsolják az egyik szobát. Nem csak Liszt Ferenc mellszobra, de egy iskolai bordásfal is aranyozást kapott. Ezüstben úszik a szomszédos tárgyaló, melyben habkarton csillár tekereg a mennyezeten. A következő térben asztali lámpákból szerkesztett, pók-forma világítótest alatt áll a londoni, fa képhordó doboz, pult funkcióval.

LofficeSzinte meglepetést sem okoz a munkafelületté tett ping-pong asztal. A dolgozókat és meccslabdákat egy barokk puttószobor figyeli a sarokban – miközben a falon a Király utcai nép hömpölyög. Harkai Doma művész, felvételeket készített a ház bejárata előtt sétálókról. A képek alapján stencilt készített, és „fújta fel” szokatlan festményként a sziluetteket a falra.

Üdítő minden részlet, az iskolai magasságmérő, a mosdó friss zöld műgyanta padlója. Nincs szándék nélküli építészeti gesztus. Gondolatébresztő és egyedi belsőt alkotott a Loffice és Szupernova Csapata. Olyan tereket, ahol élmény a munka. A dinamikusan fejlődő vállalkozás sikerét a 2010-es Országos Fiatal Vállalkozói Díj is igazolja, melyet 2010 novemberében vehetett át a Klementz testvérpár az év fiatal vállalkozóiként.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés