bezár
 

irodalom

2008. 05. 28.
A Képzett társítások-sorozat évadzárója a Bárkában
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Képzett társítások - AEGON-estek a Bárkában című sorozat szezonzáró estjét pénteken tartják a teátrumban, ahol két házaspár, Szabó T. Anna költő és Dragomán György író, valamint Vojnich Erzsébet és Szüts Miklós festőművész lesz Alföldi Róbert vendége.

prae.hu

Eszéki Erzsébet szerkesztő az MTI-nek kifejtette: a sorozatnak már a második évadja zárul pénteken, ezért erre az alkalomra olyan művészeket hívtak meg, akikkel a két év alatt történt valamilyen fontos esemény. 

A közönség ismét találkozhat a 2007 áprilisában már sikert aratott Szabó T. Annával és Dragomán Györggyel, akinek A fehér király című regénye nemzetközi sikereket aratott; a könyv mintegy húsz országban látott napvilágot az utóbbi hónapokban. A kötet olvasható már Nagy-Britanniában, Németországban, Lengyelországban, Szlovéniában, Hollandiában, Norvégiában, az Egyesült Államokban. Várható a kiadás például Brazíliában és Portugáliában, s készül a finn, spanyol, katalán, görög, török és héber fordítás - részletezte a szerkesztő.

Szabó T. Annától különleges könyv jelent meg az idén: a Költőpárok - Dichterpaare című sorozat harmadik kiadványa, amely Helwig Brunner és Szabó T. Anna német és magyar nyelvű, CD-vel kiegészített kötete. 

Vojnich Erzsébet festőművész 2007 szeptemberében kapta meg az AEGON művészeti társdíjat a tavalyi művészeti díjjal elismert költő, Rakovszky Zsuzsa javaslatára. Szüts Miklós legújabb képeiből pedig a Bartók 32 Galéria rendezett tárlatot. A házaspárnak szeptemberben közös kiállítása lesz a szegedi Reök-palotában, erre az alkalomra album is készül munkáikról. 

A pénteki évadzáró esten a beszélgetések közben Barcza Horváth József nagybőgős zenél.

nyomtat

További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés