bezár
 

film

2010. 12. 13.
Az Eredet és A közösségi háló vezet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Eredet és A közösségi háló című filmek is felkerültek az Amerikai Filmintézet (AFI) idei tízes toplistájára.

prae.hu

A hétvégén közzétett lista szerint a legjobb filmek közé bejutott még Ben Affleck Tolvajok városa című drámája, A félszemű című western Matt Damonnal, a Black Swan című balettdráma Natalie Portmannel, a The Fighter című bokszfilm, a The Kids Are All Right című leszbikus családi vígjáték, a 127 Hours című hegymászódráma, a Toy Story 3 című animációs film és a Winter's Bone című thriller.

Az Amerikai Filmintézet toplistáján nem rangsorolja a kiválasztott produkciókat, és nem nevezi meg a legjobbat.

Az Amerikai Filmakadémia (AMPAS) egyik favoritja, a Colin Firth főszereplésével forgatott The King's Speech azért nem szerepel a toplistán, mivel az brit produkció, és az AFI csak a túlnyomórészt amerikai finanszírozásból készült filmekből válogat. A filmintézet ugyanakkor különdíjjal honorálta a brit alkotást.

A lista összeállítását egy 13 tagú zsűri végezte, amelyben többek között Lee Daniels rendező, Diablo Cody forgatókönyvíró, valamint Leonard Maltin és Claudia Puig kritikus is szerepelt.

A filmintézet a televíziós produkciókból is összeállította a legjobb tíz listáját. Erre a The Big C, a Gengszterkorzó, a Breaking Bed, a Glee - Sztárok leszünk, a Reklámőrültek, a Modern család, a The Pacific - A hős alakulat, a Temple Grandin, A stúdió és a The Walking Dead jutott fel.

A filmes és tévés toplistán szereplő alkotások készítőinek munkáját ünnepi díszebéd keretében 2011. január 14-én jutalmazza az Amerikai Filmintézet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés