bezár
 

színház

2010. 12. 12.
Izraelben turnézott operettgálájával a Miskolci Nemzeti Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Miskolci Nemzeti Színház művészei és vendégművészei egy hat koncertből álló sorozat után tértek haza Izraelből, most pedig a miskolci operettgálára készülnek.

Szkéné színház

Árvai Judit, a teátrum kommunikációs és marketingvezetője az MTI-nek azt mondta: a színház művészei és vendégművészei november végén hat alkalommal léptek fel operettgálájukkal Izraelben. A turné egyik csúcspontján, Tel-Avivban, az Izraeli Filharmonikusok koncerttermében csaknem ezerötszáz fős közönség várta a társulatot. Az izraeli gálaesteken a világ legszebb operettjeiből hangzottak el részletek, többek között Johann Strauss, Lehár Ferenc és Kálmán Imre olyan műveiből, mint A denevér, A mosoly országa vagy A víg özvegy.

Az esteken közreműködött a színház kijelölt tánc- és zenekara. A zenekart Váradi Katalin vezényelte, a művészek között pedig olyan énekesek jelentek meg, mint Alagi János, Bakai László, Bozsó József, Eperjesi Erika és Pohly Boglárka.

A miskolci operettgála első előadása Beér-Sevában volt november 25-én, ahol az 560 fős koncerttermet főképp Izraelben élő operettkedvelő román, magyar és orosz nézők töltötték meg, majd Tel-Aviv következett, az Izraeli Filharmonikusok koncertterme november 26-án. Itt a számos jelenlévő román néző kedvéért a gála programja kissé átalakult: a művészekkel utazó sepsiszentgyörgyi Dancs Annamária és a bukaresti Operett Színház neves táncoskomikusa, Catalin Petrescu kezdte a műsort - mondta el Árvai Judit.

Beszámolt arról, hogy Kirjat-Hájim kibucában ezerkétszázan voltak kíváncsiak a miskolci színház operettgálájára, a jeruzsálemi koncerten pedig nyolcszázötvenen énekelték együtt a művészekkel a ráadásként előadott Hajmási Pétert. A turné utolsó állomásán Risón-Lecijónban és Izrael kulturális központjában, Kefar-Szabában zárult a művészek izraeli turnéja november 30-án.

Izrael után Miskolcon is látható lesz az Operett csillagai című gála december 17-én, 18-án és 19-én 7 órai kezdettel a Nagyszínházban, ahová Alagi János, Bakai László, Eperjesi Erika, Seres Ildikó, Pohly Boglárka és Vida Péter, valamint Váradi Katalin karmester várja a legismertebb operettslágerekkel a nézőket.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés