bezár
 

art&design

2010. 12. 11.
Gödöllőt bemutató fotókiállítás nyílt Beregszászon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gödöllő nevezetességeit bemutató testvérvárosi fotókiállítás nyílt szombaton Beregszászon.

prae.hu

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Gross Arnoldról elnevezett termében megnyílt tárlaton mintegy száz fénykép ad ízelítőt a Beregszásszal évek óta testvérvárosi kapcsolatokat ápoló Gödöllő történelméből. Kapcsolódási pontot jelent a két város között az is, hogy Gödöllő anyagilag támogatta a beregszászi magyar főiskola épületének rekonstrukcióját.

A kiállítást megnyitó beszédében Gémesi György gödöllői polgármester elmondta: mivel 2011-ben Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét, s Gödöllő kiemelt uniós elnökségi helyszín lesz, azt szeretné, hogy ez az esemény közelebb hozza a várost és a határon túli magyar közösségeket; így az utóbbiak is részesülhessenek az anyaország sikereiből és átérezhessék a gondjait. A fotókiállítás is "a magyar nemzetrészek együvé tartozásának érzését" hivatott erősíteni - tette hozzá.

Bacskai József beregszászi magyar főkonzul köszöntőjében a magyar-magyar kapcsolatok erősítésének fontosságát hangsúlyozva arra kérte Gödöllő polgármesterét, tegye lehetővé, hogy minél több gödöllői lakos látogasson el Beregszászra, s a kárpátaljai városból is minél többen kereshessék fel a történelmi magyar kisvárost.

Gajdos István, Beregszász polgármestere reményét fejezte ki, hogy a fotókiállítás megnyitásához kapcsolódó találkozója Gémesi Gyöggyel élénkíti a két testvérváros kulturális és gazdasági együttműködését.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés