bezár
 

film

2010. 12. 09.
Carey Mulligan A nagy Gatsby című filmre készül
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Carey Mulligan brit színésznő kapta a női főhős szerepét A nagy Gatsby című Scott Fitzgerald-regény új filmes feldolgozásában.

prae.hu

A húszas évek Amerikájában játszódó történetet Baz Luhrmann ausztrál filmrendező (Moulin Rouge) viszi ismét filmvászonra. A forgatás jövőre kezdődik - számolt be a bbc.co.uk.

"Még mindig nem tudtam magamhoz térni. Az volt életem legszürreálisabb éjszakája, amikor megtudtam, hogy én kaptam a szerepet.

Van egy példány a regényből az ágyam mellett, amit rongyosra olvasok" - lelkendezett Mulligan, akit tavaly Oscar-díjra jelöltek az Egy lányról című filmben nyújtott alakításáért.

A színésznő Daisy Buchanant, Gatsby szerelmét játssza majd a magát a felső tízezerbe felküzdő milliomosról szóló drámában.

"El sem hiszem, hogy ezekkel az emberekkel fogok dolgozni" - utalt Mulligan a fényűző szereposztásra. John Gatsbyt ugyanis Leonardo DiCaprio, Nick Carrawayt, Gatsby barátját pedig Tobey Maguire játssza.
A nagy Gatsby leghíresebb megfilmesítése 1974-ben készült Robert Redforddal és Mia Farrow-val a főszerepben. A Jack Clayton által rendezett produkció két Oscart kapott (a jelmezért és a filmzenéért) és a Brit Filmakadémia (BAFTA) is több díjjal jutalmazta.

Mulligan a hét végén a legjobb női alakítás díját nyerte a Brit Független Filmdíjak átadásán a Isiguro Kazuo regénye nyomán készült Ne engedj el című filmmel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Dev Patel: A Majomember
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés