bezár
 

irodalom

2010. 12. 08.
Karácsonyi könyvújdonságok a Kossuth Kiadótól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többek között történelmi, gasztronómiai és gyermekkönyveket, enciklopédiákat, összesen mintegy 45 új kötetet és hangoskönyvet jelentetett meg karácsony előtt a Kossuth kiadói csoport - mondta el Kocsis András Sándor elnök-vezérigazgató szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

prae.hu

A három kiadót (Kossuth, Ventus Libro és Noran Libro), a Multimédiapláza digitális tartalomszolgáltatót és a Cultiris képügynökséget tömörítő cégcsoport a jelenlegi "recesszív időszakban" is igen sok új címmel jelentkezett - hangsúlyozta Kocsis András Sándor.

Mint megjegyezte, a könyves szakma egészéhez hasonlóan a Kossuth Kiadó is nagyon várja az olvasás- és könyvkultúra fejlesztését szolgáló Márai Program beindulását, noha az eddig tervezett 1 milliárd forint helyett a 2011-es költségvetés csak 600 milliót szán a projektre. "A teljes magyar könyvszakma éves állami támogatása nem teszi ki 1 kilométer autópálya árát" - hívta fel a figyelmet a vezérigazgató.

A Kossuth Kiadó újdonságairól szólva Kocsis András Sándor kiemelte a Magyarország az első világháborúban című kötetet. A Romsics Ignác által szerkesztett, hat történész által jegyzett monográfia számos korabeli felvételt tartalmaz, ezek 90 százaléka eddig kiadatlan volt.

Csonkaréti Károly munkája, Az Osztrák-Magyar Monarchia hadihajói 1867-1918 az egykori közös flotta összes egységének képét és történetét, míg a Titkos kódok című kötet a hieroglifáktól a Cosa Nostra üzeneteiig a történelem legérdekesebb szimbólumait, titkos nyelveit, rejtjeleit ismerteti meg az olvasókkal.

Mandel Róbert egész Európát beutazta Hangszercsodák című képes albumához, melyben olyan különlegességeket ismertet, mint például a billentyűs gitár, a szöghegedű, a zobo vagy a cécilium. A Buddhizmus című kötet a keleti világvallás történetét és gyakorlatát tekinti át, míg a természettudományok friss eredményeit közvetíti A Föld enciklopédiája és A tudományok nagykönyve.

Egy másik korosztálynak szól a 18 kötetesre tervezett Népek meséi sorozat, melyben az indián, székely és afrikai részek után most karácsonyi mesék jelentek meg.

A gyerekekre a Ventus Libro Kiadó is gondolt: nekik szólnak az 50 esti mese és az 50 tündérmese című kiadványok, míg a Klasszikusok képregényben sorozattal a nagyobbak ismerhetik meg új formában a világirodalom remekeit.

A gasztronómiai újdonságok közül Kocsis András Sándor a Villámkonyha és a Desszertek: több mint 200 recept a világ minden tájáról című szakácskönyveket emelte ki.

Az ünnepekre jelentette meg novellasorozatának legújabb darabját a Noran Libro Kiadó: Az én karácsonyfám című kötetben hat magyar klasszikus írásai kaptak helyet. A székelyek között című könyv Mikszáth Kálmán erdélyi írásaiból válogat, míg Heike B. Görtemaker Eva Braun: Életre-halálra Hitlerrel című munkája egy rosszabb emlékű történelmi korszakba viszi az olvasót.

Kocsis András Sándor az MTI-nek elmondta, a július közepén indult Multimédiapláza a digitális áruház által terjesztett e-könyvekhez immár e-olvasót is forgalmaz, és a közelmúltban bevezették az ajándékozható virtuális letöltőkártyát is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés