bezár
 

irodalom

2010. 12. 08.
Esterházyt ajánlják a német olvasóknak a kritikusok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mostanában jelent meg Németországban a Berlin Verlagnál Esterházy Péter Termelési regénye Ein Produktionsroman címmel, Terézia Mora fordításában. A Südwestrundfunk listáján a német olvasóknak ajánlott friss megjelenések közt a harmadik helyen szerepel a kötet.

prae.hu

A Südwestrundfunk listáját harminc kritikus állítja össze havonta, négy könyvből áll, melyeknek szerintük lehetőleg sok olvasóhoz kellene eljutniuk. Megkülönböztetnek „könnyebb”, „középnehéz” és „nehezebb” irodalmat. A legjobb könyvek listáját 1995 óta készítik el ugyanezen szempontok alapján.

A termelési regényről a következőket írják: Termelési regény – ez úgy hangzik, mintha a munkásirodalom építő-nevelő irodalma lenne. A fiatal és élénk Esterházy a szocialista realizmust a pontosság eszközeivel szárnyalja túl – és rombolja le. A precizitás nem a valóságba vezet, hanem a játékhoz. Esterházy esetében pedig akkor a focinál kötünk ki.

A német kiadás 544 oldalas, 36 euróért lehet hozzájutni, és „nehezebb irodalomként” kategorizálták a kritikusok.

Esterházyt Gisela von Wisocky: Wir machen musik (Zenélünk), valamint Henning Ritter Notizhefte (Jegyzetfüzetek) című könyve előzte meg, míg Samuel Pepys híres, 1660 és 1669 közti Naplója utána következik.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés