bezár
 

irodalom

2010. 12. 07.
Két férfi egy eset - ImPulzus 10.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bartis Attila – Kemény István: Amiről lehet című kötetéről beszélget az ImPulzus kritikai sorozatának négy szereplője. Időpont: 2010. december 16. (csütörtök), 18:00 óra. A helyszín ezúttal a Szatyor Bár (Bp. XI. Bartók Béla út 36.). A belépés ingyenes.

A József Attila Kör kritikai sorozatának tizedik estjén a résztvevő négy fiatal kritikus — Horváth Györgyi, Lapis József, Szegő János és Turi Tímea — Bartis Attila és Kemény István Amiről lehet című beszélgetőkönyvéről diskurál. Tehát beszélgetés a beszélgetésről, annak formájáról és stílusáról, aktualitásáról és általánosságáról, intonáltságáról és nyitottságáról, irodalom és közélet viszonyáról, líra és próza kapcsolatáról, a gyerekkor vidékeiről, Erdély és Budapest távoli közelségéről, a fényképek és a szavak közeli távolságáról.

A tizedik, karácsonyi ImPulzus ezúttal nem a szokásos helyen a Trafóban lesz, hanem a néhány hónapja megnyílt régi-új kulturális lokalitásban: a Szatyor Bárban. Mindenkit szeretettel várunk!

Az eseményt támogatja a MASZRE.

prae.hu

 

HORVÁTH GYÖRGYI (1974) IRODALOMTÖRTÉNÉSZ, KRITIKUS, SZAKFORDÍTÓ. Két önálló kötete jelent meg (A hiányzó B, 2005 és Nőidő, 2007). Jelenleg a Balassi Intézet és az ELTE BTK Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszékének oktatója. 

LAPIS JÓZSEF (1981) IRODALOMTÖRTÉNÉSZ, KÖLTŐ, SZERKESZTŐ. 2006-ban magyar-angol szakon végzett Debrecenben, ugyanitt végezte PhD-tanulmányait is. A DE-BTK tanársegédje. A Zempléni Múzsa és aDebreceni Disputa szerkesztője. Verseit, novelláit közölte a Spanyolnátha, a Parnasszus, az Új Holnap, aZempléni Múzsa, a Légyott, az Alföld, az Irodalmi Jelen. A debreceni LÉK irodalmi kör és a József Attila Kör elnökségi tagja. 

SZEGŐ JÁNOS (1982) SZERKESZTŐ, KRITIKUS. A PPKE BTK esztétika-magyar szakán végzett. A Litera.hu irodalmi portál szerkesztője. Írásai rendszeresen jelennek meg az Alföld, a Beszélő, az Élet és irodalom, a Holmi, aLitera, a Magyar Narancs, a Műút, a Revizor Online valódi és virtuális hasábjain. Kritikaeszménye az előnyszabály, kedvenc játékeleme a les. A József Attila Kör elnökségi tagja. 

TURI TÍMEA (1984) ÍRÓ, KRITIKUS. Az SZTE-BTK PhD-hallgatója, témája a tárcairodalom, újságírás és irodalom kapcsolata. Írásai (novellái, kritikái, tanulmányai) többek között a Tiszatájban, a Literán, a Műútban, aKalligramban, a Jelenkorban és a Forrásban jelennek meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés