bezár
 

film

2010. 12. 07.
Debütál Johnny Depp és Angelina Jolie akciórománca
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Johnny Depp és Angelina Jolie Hollywood régi varázsát lopja vissza a filmvászonra - állítja Florian Henckel von Donnersmarck, az Észak-Amerikában pénteken debütáló Az utazó című akciórománc rendezője.

prae.hu

A német filmes, aki A mások élete című drámájával három évvel ezelőtt elnyerte a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját, most az Anthony Zimmer című, 2005-ben bemutatott francia thriller nyomán forgatta le Az utazót, Johnny Depp és Angelina Jolie első közös filmjét.

A produkció az álomgyár régi hagyományaihoz visszanyúlva gyönyörű helyszíneket, elegáns jelmezeket és trükkös párbeszédeket vonultat fel, miközben sikerül megőriznie a film európai jellegét.

"Akadnak, akik szerint Hollywood fénykora már a múlté, és ma már nincsenek olyan színészek, mint Humphrey Bogart vagy Lauren Bacall. Pedig dehogynem: Johnny Depp menőbb, mint Bogart, Angelina Jolie pedig egy személyben Betty Davis és Marilyn Monroe" - fogalmazott Von Donnersmarck.

Depp Olaszországban vakációzó amerikai matematikatanárt alakít, aki gyanútlanul belegabalyodik a végzet asszonya, Jolie hálójába, ráadásul egy konok detektív (Paul Bettany) szegődik a nyomába.

"Egy csomó olyasmit teszek, amit attól a figurától, akit játszom, rendesen nem várna el az ember. Látni akartam, mit is kezd egy hétköznapi fickó, ha fordulatokkal teli, pattanásig feszített helyzetekbe kerül" - magyarázta Depp.

A rendező a két sztárral való közös munkáról elmondta: mindegy, hogy a szereplők híresek vagy ismeretlenek, a munka ugyanaz.

Jolie, aki szinte minden jelenetben szebbnél-szebb ruhákban bizonyíthatja kecses eleganciáját, csak azt bánta, hogy az akciójelenetek ezúttal Deppre maradtak. A Salt ügynök vagy a Mr. és Mrs. Smith után egy kicsit "féltékeny" is volt emiatt partnerére, de a Grace Kelly-stílusú elegancia azért kárpótolta - árulta el a színésznő.
Az utazót december 30-tól vetítik a magyar mozikban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés