bezár
 

art&design

2010. 12. 05.
Férfi ingből női blúz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Milyen lehetőségeket tartogat a férfi divat a női számára? Angol nyelvű innovatív workshopot tartottak a Je Suis Belle márka tervezői 2 hónapon át Budapesten. Laikusok sajátították el a divattervezői szakma és styling alapjait, férfiből női ruhákat komponálva.

„Tervezz női öltözéket a klasszikus férfi ing szabásmintáját alapul véve!” címen zajlott Dévényi Dalma és Kiss Tibor divattervezők angol nyelvű kurzusa 2010. október-novemberében a Loffice-ban. Tervezés-módszertani, elméleti ismereteket kaptak az érdeklődők a gyakorlatorientált foglalkozások mellett. A workshop végére pedig egyedi ruha adaptációk készültek.

A résztvevők alapfelszerelése: A4-es vázlatfüzet, ceruza, olló, ragasztó és fényképezőgép
Je Suis Belle
„Angol nyelvű workshop programjának kidolgozására és kivitelezésére kértük fel a Je Suis Belle tervezőit. Mivel a Loffice közönségének 20%-a külföldi, és a Magyarországon élő expatoknak kevés közösségi programlehetőséget kínálnak, úgy döntöttünk, a gazdasági, üzleti, jogi témák mellett a hobbiknak is teret adunk workshop sorozatunkban. Nagyon élveztük, hogy a Je Suis Belle designerei egyedien kezelték a feladatot, és újfajta szemléletet honosítottak meg a választott témával. Cseppet sem szokványos kihívás a férfi ingből kialakított női öltözék tervezése. Mivel mindkét designer a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanít, gyakran oktatnak külföldi diákokat, továbbá rendszeresen részt vesznek más országok kurzusain, így nem okozott gondot számukra az angol nyelvű workshop megtartása. Örülök, hogy elfogadta a felkérést a Je Suis Belle, hiszen világszínvonalú magyar tervezők!” – mondta Klementz Kata és Klementz Anna, a Loffice alapítói.
Je Suis Belle
A kurzus során a résztvevők nemcsak a divattervezői szakma kulisszatitkaival ismerkedhettek meg, de a tervezésmódszertanba is belekóstoltak. Az intenzív elméleti és gyakorlati oktatás mellett, a tervezők célja egy kisebb közösség megteremtése volt, hogy a tanulás élménye életre szóló tapasztalatként szolgáljon, valamint csapatszellemüket későbbi munkájukhoz is aktívan hasznosíthassák. 10 héten át, heti egy alkalommal folyt a workhop 2010. október és novemberében.
Je Suis Belle
“Izgalmas volt az elejétől, hogy olyan emberekkel találkozhatunk, akik nem divattervezéssel foglalkoznak nap mint nap. Nagyon lelkesen álltak a feladathoz. Aktívan részt vettek a munkában. Nem is számítottunk rá, hogy ennyire tevékeny lesz a csoport. A végeredményen látszik a lelkesedés, és hogy logikai úton jutottak el oda, gondolat van benne. Fontos volt számunkra, hogy könnyen, látványos sikert érhessenek el a növendékek. Ezért tűztük ki célul a férfi ing átalakítását, melyen egyszerű technikával, tűzésekkel, hajtásokkal érhettek el jelentős váltatásokat, a kiindulási darabtól lényegesen különbözőt alkotva. A munka közben ugyanolyan kérdésekkel és nehézségekkel szembesültek, amivel egy tervező szokott.” – mondta Dévényi Dalma és Kiss Tibor, a Je Suis Belle márka alapítói.
Je Suis Belle
Gazdasági, jogi, építészeti kommunikációs, videóművészeti és fashion kurzusokat is szervez a Loffice 2010 nyarától. Klementz Kata és Klementz Anna másfél éve hozta létre az első magyarországi coworking munkateret, Loffice néven, a Paulay Ede utca egykori kottanyomdájának épületében. A zöld technológiával működtetett házban bárki által bérelhető munkaállomások találhatók, egyedi belsőépítészeti kialakítással, közös nyomtatóval és asszisztenciával. Egy hete újabb költséghatékony irodatérrel bővítették munkaállomás és tárgyaló kínálatukat, a Király utcai Loffice Mini megnyitásával. Kezdeményezésük sikerét a 2010. november végén kihirdetett, Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége által odaítélt elismerés, a FIVOSZ díj igazolta. Az év fiatal vállalkozójaként kitüntetett testvérpár nem csak új munkamódszert honosított meg Magyarországon a coworking bevezetésével, de rövid idő alatt a művészeti és kulturális szcéna meghatározó szereplőivé váltak. Kortárs képzőművészek munkáinak gyűjtésével arra ösztönzik a vállalkozások vezetőit, hogy támogassák, irodatereik és otthonaik részévé tegyék az alkotásokat.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés