bezár
 

art&design

2010. 12. 03.
Iparművészek karácsonyfái a Nagytétényi Kastélymúzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint negyven kortárs iparművész a Nagytétényi Kastélymúzeum 28 termében fölállított egy-egy fenyőfát karácsonyfának öltöztet föl szombatra a Bútorművészet a gótikától a biedermeierig című, Európa ötszáz évének lakókörnyezetét bemutató állandó tárlaton.

prae.hu

A XIV.-XIX. század lakberendezését idéző bútorok és az iparművészek egyedi karácsonyfadíszei különleges hangulatot teremtenek a barokk kastélyban. A fűszerek illata, a zeneszó, a fények és a díszek immár nyolcadik éve elengedhetetlenül hozzátartoznak a kastélymúzeum decemberi képéhez - mondta el az MTI-nek Fodor Andrea megbízott igazgató.

A tavalyi karácsonyi kiállításon megcsodált díszeket idén is árverésre bocsátják a szombati megnyitó után 12 órakor, s a Nagytétényi Kastély Közalapítvány javára befolyt összeggel a kastély jövő évi programjainak megvalósítását támogatják.

A karácsonyi ajándékozást segíti a kiállító művészek és kézművesek egyedi alkotásaiból rendezett vásár a kastély földszinti, boltíves helyiségeiben. A megnyitón méz-, gyógytea-, illóolaj és borvásárt is tartanak. A díszudvaron pedig hagyományos erdélyi recept alapján készülő kürtös kalács várja látogatókat - tette hozzá az igazgató.

A kastély dísztermében hétvégeken és a két ünnep között délelőttönként gyermekeknek szól Róka Móka Mesetára, a Maszk Bábszínház előadása, a Bábakalács Társulat és a Ziránó Színház bemutatója, délutánonként koncertek lesznek, vasárnap reneszánsz és barokk muzsika szól az Excanto Együttes előadásában, koncertet tart a Hortus Musicus 99 együttes, de föllép a Marquise Együttes, a budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar, a Lux Mundi trió pedig barokk zenei hangversenyt ad - sorolta Fodor Andrea igazgató.

A Karácsony a kastélyban című kiállítás 2011. január 2-ig tart nyitva.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés