bezár
 

film

2010. 12. 02.
Angelina Jolie védelmébe vette készülő filmjét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visszautasította a délszláv háború bosnyák női, megerőszakolt áldozatainak ismételt bírálatát párizsi sajtótájékoztatóján Angelina Jolie, aki rendezőként első filmjét forgatta.

prae.hu

Az egyelőre még cím nélküli alkotás az 1992 és 1995 közötti háborúban játszódik, egy szerb férfi és egy bosnyák nő kapcsolatán keresztül mutatja be a konfliktust.

A színésznő legújabb filmje, Az utazó című akciókomédia jövő heti bemutatója előtt válaszolt a sajtó kérdéseire azzal a levéllel kapcsolatban, amelyet a bosnyák női szervezet írt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatalához (UNHCR). Ebben kifogásolták a film cselekményét, és követelték, hogy a hivatal vonja vissza Angelina Jolie jószolgálati nagyköveti megbízatását.

Az Oscar-díjas színésznő szerint azonban csak "egyvalaki siránkozik". Mint mondta, az "abszolút többség, a lakosság, a stáb, a miniszterelnök és az államfő rendkívül támogató volt". Hozzáfűzte, hogy a filmen dolgozók 95 százaléka átélte a háborút.

A stáb az eredeti tervek szerint Boszniában is forgatott volna, a női szervezet tiltakozása miatt azonban ellehetetlenült a munka. Végül csak vágóképeket vettek fel a balkáni országban, Jolie el sem utazott a munkálatok magyarországi helyszínéről.

A háború becslések szerint százezer emberéletet követelt, 1992 és 1995 között legkevesebb 20 ezer - többségében muzulmán - nőt erőszakoltak meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés