bezár
 

építészet

2010. 12. 02.
Zoboki Gábor az Akadémia Park főtervezője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zoboki Gábor fogja össze a 400 millió euró (mintegy 112 milliárd forint) összköltségű Akadémia Park építészeti tervezési munkálatait - közölte a fejlesztő SCD Group Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

prae.hu

A Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda feladata a városrészközpont koncepciótervének megalkotása mellett azoknak az építészirodáknak koordinálása lesz, amelyek a park egyes épületeit, közösségi tereit tervezik meg. Zoboki Gábor volt a tervezője - egyebek mellett - a Művészetek Palotájának is.

Az elképzelések szerint az egyes épületek terveit neves hazai és külföldi építészek készítik majd el. A vezető építész az elképzelések összhangjának megteremtésében működik közre, amellett, hogy várhatóan maga is részt vállal néhány épület megalkotásában.

Az Akadémia Park Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi- és a Pasaréti út által határolt 12,6 hektáros területen épül fel. A beruházás során a romos katonai épületek helyén a nagyközönség számára nyitott, 8 hektáros ősfás park és a 2,5 hektáron működő lovarda mellett számos, Pasaréten és a II. kerületben élők igényeire épülő intézmény létesül.

A teljes park beruházása várhatóan 2013 első negyedévében zárul le.

A beruházás első üteme idén márciusban a védettség alatt álló 110 éves Kadét Iskola felújításával indult el, novemberben teljesen megújult a korábbi HM lakótelep fűtési és használati melegvíz rendszere.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés