bezár
 

art&design

2010. 11. 30.
Rekordszámú jelentkező az amatőr balatoni fotópályázatra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Minden várakozást felülmúlt az érdeklődés a Balatoniwiw.hu közösségi portál Szeretem a Balatont című, kedden záruló amatőr fotópályázata iránt, ahová több mint 2500 fotó érkezett - mondta el az MTI-nek Nagy Kornélia, a honlap egyik szerkesztője kedden.

prae.hu

A civil kezdeményezésként 2009 májusában indult, a Balaton rajongóit tömörítő www.balatoniwiw.hu közösségi oldalon Szeretem a Balatont címmel 5 kategóriában hirdettek meg október közepétől november végéig amatőr fotópályázatot. A megmérettetésre a térség tájairól, az épített örökségéről, rendezvényeiről és élővilágáról szóló képekkel lehetett nevezni.

A szakmai zsűrit a közelmúltban megjelent Balatoni világok című könyvet jegyző Podmaniczky Szilárd vezeti. A zsűri 17 díj odaítéléséről fog dönteni. A kategóriák első három helyezettje egyedi tárgyjutalomban és balatoni belépőkben részesül, az első helyezettek pedig versenybe szállnak a fődíjért, a balatoni hosszú hétvégéért Hévízen. December 1-15. között dől el a közönségdíj sorsa. A legkedveltebb fotókra a http://balatoniwiw.hu/profiles/blogs/szeretem-a-balatont internetes címen lehet szavazni, ahol az összes pályázatra beküldött kép megtekinthető. A közönségdíj nyertese a Balaton Régi Ízei rendezvénysorozat 2011. évi zánkai helyszínére nyer meghívót 2 fő részére.

Az öt kategória első 10 helyezettjének képei egy Balaton körüli vándorkiállításon vesznek részt. A szervezők hosszútávú tervei között a legszebb képek album formájában történő megjelenítése is szerepel. A nyertes pályamunkák december 15-től megtekinthetők a honlapon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés