bezár
 

film

2010. 11. 27.
Távozik Tóth Erzsébet az MMK titkárságvezetői posztjáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Távozik az év végén a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) titkárságvezetői beosztásából Tóth Erzsébet. A filmes szakember szerződése 2010 végén jár le.

prae.hu

Tóth Erzsébet az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, hogy 2010. december 31-én leköszön az MMK-nál 1997. január 1-től betöltött titkárságvezetői állásából, és máshol hasznosítja filmszakmai ismereteit és tapasztalatait.

A szakember köszönetét fejezte ki, amiért az elmúlt 15 évben részese lehetett "a teljes konszenzussal megszületett filmtörvény nyomán virágzó filmiparnak, számos hazai és nemzetközi sikert elérő film megszületésének, a filmvagyon szakmai megőrzésének és megmentésének, továbbá azért, hogy mindezek mentén a Magyar Mozgókép Közalapítvány az uniós előírásoknak eleget téve az európai filmtámogatási egyezmény jogalanyává vált."

Az MTI megkeresésére Tóth Erzsébet a közleményhez annyit fűzött hozzá, hogy a távozásáról maga döntött. A titkárságvezetői feladatok ellátására 1997-ben a közalapítvány akkori kuratóriuma és szakmai szereplők kérték fel. Szerződését azóta több alkalommal meghosszabbították, legutóbb 2010. december 31-ig - tette hozzá. "Lejár a szerződésem, és nem megy tovább" - mondta Tóth Erzsébet.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés