bezár
 

zene

2010. 11. 27.
Ioan Holender nem ment nyugdíjba, tévéműsort készít és tanít
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A volt bécsi operaigazgató, a 75 éves Ioan Holender nem ment nyugdíjba, saját tévéműsort készít és tanít is. Az Operngassén lévő irodája bejáratán cédula figyelmeztet: előre be kell jelentkezni, mert a leköszönt direktornak sok a terve, de kevés az ideje.

prae.hu

December közepén - 14-én - indul a kéthetente jelentkező kulTOUR című magazinja az osztrák Servus Tévében, amelyben Holender az Alpok-Duna-Adria térséget mutatja be. Mindjárt komoly felütéssel: a milánói Scala hagyományos decemberi évadnyitójáról számol be.

Holender korábban is többször - idén csaknem negyvenszer - szerepelt a Servus Tévében az általa megvalósított premierek előtt. A december 7-iki, Daniel Barenboim vezényletével induló milánói szezonnyitón A walkür kulisszái mögé pillanthat be a néző. De rátekinthet a Volksoper szilveszteri Denevér előadásának előkészületeire is. Minden második kedden számíthatnak rá - ígéri, és a harminc perces magazin számára sokszoros mennyiségű terve van.

Napjait nem tölti ki a tenisz és a hegymászás, tanít egy bécsi privátegyetem zenei fakultásán, előadásokat tart Pekingben, Szingapúrban és Münchenben.

Holeneder az APA osztrák hírügynökségnek adott interjújában azokkal a nyáron felmerült hírekkel kapcsolatban, miszerint Budapesten, az operaházban folytatná pályafutását, újra megerősítette: nem akart Magyarországra költözni és az igazgatóságot elfoglalni.

"Budapestnek gyönyörű operaháza van, nagyszerűbb a bécsi Staatsopernél és fantasztikus az akusztikája. Van viszont egy probléma: lecserélték ugyan az igazgatóságot, de a rendszer a régi" - fogalmazott Ioan Holender. Hozzátette: Magyarország méretéhez képest túl nagy a jelentősége annak, hogy ki vezeti a budapesti operát.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés