bezár
 

színház

2010. 11. 27.
Színházi előadás, szimpózium a lengyel és a magyar drámáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két kortárs lengyel drámát ismerhet meg a budapesti közönség felolvasószínház keretében a Merlin Színházban, a Sufniban magyar-lengyel drámaszimpóziumot tartanak, a Kamrában színházi előadás lesz az Ütközések - Az utóbbi 20 év magyar és lengyel drámairodalma című rendezvénysorozat keretében vasárnaptól szerdáig Budapesten.

Szkéné színház

A Krakkói Magyar Centrum szervezte a magyar-lengyel színház- és drámaművészeti párbeszédet, hogy megismertesse egymással a másik ország leginkább 30-as éveiben járó szerzőinek színpadi művészetét - mondta el Pászt Patrícia polonista, a krakkói centrum vezetője az MTI-nek.

A Merlin Színházban vasárnap Találkozás a lengyel drámával címmel magyar nyelvű felolvasószínházi délután lesz: Tomasz Man drámaíró legismertebb művét, a 111 címűt Novák Eszter rendezte, míg Elzbieta Chowaniec újságíró, drámaíró a női alkoholizmussal foglalkozó, Gardenia című drámáját Pelsőczy Réka állította színpadra.

Az utóbbi 20 év lengyel és magyar drámairodalmáról kedden a Sufniban (Katona József Színház) rendeznek szimpóziumot. Este a Kamrában Dorota Maslowska, az egyik legfiatalabb és legnépszerűbb lengyel író két darabját: a Két lengyelül beszélő szegény románt és a Megvagyunk egymássalt adják elő magyar nyelven, majd beszélgetés lesz a szerzővel.

Az Alexandra Könyvesházban szerdán délután háromkor bemutatják az utóbbi hét év magyar és lengyel drámatermésének tíz-tíz alkotását tartalmazó két kötetet: Az Ütközések - Új magyar drámák című könyvet, amelyben többek között Forgách András, Háy János, Spiró György, Térey János és Pintér Béla egy-egy műve olvasható. A fordító Jolanta Jarmolowicz és Elzbieta Sobolewska volt, Pászt Patrícia szerkesztette és a krakkói Panga Pank Kiadó gondozta a kötetet.

A Fiatal lengyel dráma című monográfiát Pászt Patrícia válogatta, fordította, Körner Gábor szerkesztette. A kötet az utóbbi 15 év drámairodalmát mutatja be a szerzőkön és műveiken keresztül. Szerepel a kötetben a Budapesten bemutatkozó Dorota Maslowska, Tomasz Man és Elzbieta Chowaniec is. A könyvet a Kalligram Kiadó gondozta.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés