bezár
 

art&design

2010. 11. 27.
Új múzeumpedagógiai programok indultak Ópusztaszeren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark kiállításaihoz kapcsolódóan új múzeumpedagógiai programok indultak, a foglalkozások Hoffmann Rózsa (KDNP) szerint egyedülálló módon segítik a diákokat abban, hogy megismerkedjenek a magyar történelemmel.

Azok a diákok, akik ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, és részt vesznek az itt szervezett foglalkozásokon, sokkal többet ismerhetnek és éreznek meg abból, amit a magyar történelem jelent, mint amit könyvekből meg lehetne tanulni – mondta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára szombaton az intézmény új múzeumpedagógiai programjait bemutató rendezvényen.

A történeti emlékpark és a Feszty-körkép eddig csaknem négymillió látogatót vonzott, így Ópusztaszer kincseit sokan ismerik, de még nem elegen. Fontos, hogy minél többen eljöjjenek ide, lássák a parkot, és érzékeljék a hely "szakrális kisugárzását" – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa. Azt mondta: a látogatók úgy mehetnek haza Magyarország, a Kárpát-medence vagy a nagyvilág bármely pontjára, hogy tudatosult bennük, a sors nem véletlenül hozott ide a Kárpát-medencébe bennünket, s nem véletlenül vagyunk magyarok, ezzel feladatunk van: gazdagítani a világot és magunkat.

A park interaktív pedagógiai programjai sokkal hatásosabbak, mint bármelyik osztálytermi foglalkozás – tette hozzá az államtitkár.

Az elmúlt hónapokban az emlékparkban 640 millió forintból – az összeg nagyobbik része uniós támogatás, 160 millió forint pedig a Csongrád Megyei Önkormányzat forrása – megújult a Feszty-körképnek is helyett adó rotunda és öt állandó kiállítás nyílt. A tárlatokhoz kapcsolódó foglalkozásokon a diákok megismerkedhetnek a honfoglaló magyarok ruházatával, fegyvereivel, szokásaival, megtudhatják milyenek voltak a középkori Szer mezőváros és az itt épült monostor lakóinak mindennapjai, mesteremberek segítségével elsajátíthatják a régmúlt idők mesterembereinek tudományát, s egy múltidéző tanórán azt is láthatják, hogyan tanultak egykor az elemi népiskolában a gyerekek.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés