bezár
 

art&design

2010. 11. 26.
Két Chopin-kiállítás a Művészetek Palotájában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két kiállítás is nyílik vasárnap Fryderyk (Frédéric) Chopin életéről a fővárosi Művészetek Palotájában, ahol akkor záródik Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész kétnapos Chopin-maratonja.

prae.hu

A lengyel-francia zeneszerző és zongoraművész születésének 200. évfordulójához kapcsolódó rendezvények részeként az egyik tárlat a varsói Fryderyk Chopin Intézet és a budapesti Országos Idegennyelvű Könyvtár közös szervezésében valósul meg, a másik a Cité de la Musique és a Bibliothéque Nationale de France vándorkiállítása. A dupla esemény létrejöttében a budapesti Lengyel és Francia Intézet volt együttműködő partner.

A Fryderyk Chopin története című lengyel-magyar tárlaton 14, egyenként három részből álló és körbejárható tabló segítségével ismerheti meg az érdeklődő a világhírű zeneszerző életét, szerelmeit, barátait és munkásságát, valamint a vitrinekben elhelyezett kéziratos kottáinak 14 kötetes fakszimile kiadását - mondta Katarzyna Sitko, a Lengyel Intézet igazgatóhelyettese az MTI-nek. Mint hozzátette, hogy az Országos Idegennyelvű Könyvtár olyan anyagot gyűjtött össze és állított ki, amely Chopin zenéjének magyarországi befogadását és hatását dokumentálja.

A Chopin Párizsban - A szerző műhelye című, Párizsból érkezett vándorkiállítás a zeneszerzőnek a francia fővárosban töltött éveit mutatja be, részletezi érkezésének körülményeit a kor szellemi központjába, megidézi Chopin mindennapjait, betekintést enged műhelymunkájába és a párizsi szalonok hangulatába.

A két tárlat december 19-ig lesz látható a Művészetek Palotájában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés