bezár
 

art&design

2010. 11. 26.
Egymilliót hozott a Bethesda Gyermekkorházat segítő árverés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közel egymillió forint gyűlt össze a Bethesda Gyermekkórház javára szervezett Ecsettel a gyermekekért elnevezésű jótékonysági aukción, amelyet a Suzuki-Ház Pagoda Galéria rendezett Budapesten.

prae.hu

A csütörtök esti jótékonysági árverésen a világ- és olimpiai bajnok sportolók által közösen festett kép és 18 festőművész 29 alkotása került kalapács alá - derült ki az MTI-hez eljuttatott közleményből.

A sportolói festmény alkotói összesen 480 (olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki) éremmel büszkélkedhetnek, ennek "értéke" a licitálásban is megmutatkozott: az aukción szereplő képek között ez vitte a prímet, 400 ezer forintért kelt el.

A festmény egyik különlegessége, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) leköszönő, örökös tiszteletbeli elnökévé választott Schmitt Pál köztársasági elnök, valamint a MOB új vezetője, Borkai Zsolt egyaránt ecsetet ragadott és ellátta kézjegyével a művet.

A festővé vált sportolók névsora igen rangos, többek közt Besenyei Péter, Dzsudzsák Balázs, Egerszegi Krisztina, Fábián László, Güttler Károly, Gyulay Zsolt, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Kiss Tamás, Kovács István, Kovács Antal, Kovács Katalin, Kulcsár Győző, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Pulai Imre, Regőczy Krisztina, Storcz Botond és Szekeres Pál ragadott ecsetet. A kép végső hangulatát Garay Nagy Norbert Junior Prima-díjas festőművész teremtette meg.

A sportolók és a művészek az árverésből befolyó teljes összeget, 915 ezer forintot, a Bethesda Gyermekkórház Égési sérültek osztályának felújítására és a beteg gyermekek karácsonyi ajándékozására ajánlja fel a Suzuki-Ház.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés