bezár
 

art&design

2010. 11. 22.
Gödöllőre költözik a Mária Terézia-szobor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gödöllőre költözik decemberben Mária Terézia bronzszobra a Szépművészeti Múzeum aulájából; az alkotást a jövő évi gödöllői Barokk Év programsorozat előrehozott eseményeként állítják fel a est megyei városban.

prae.hu

Magyarország egyetlen, egészalakos Mária Terézia-szobra a Gödöllői Királyi Kastély parkjának középső, szökőkút mögötti területén foglalja el új, ideiglenes helyét – közölte Péterfi Csaba, a város polgármesteri hivatalának kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

A Zala György által 1907-ben készített és egykor a Millenniumi Emlékművet díszítő alkotást az eredeti tervek szerint 2011-ben állították volna fel Gödöllőn, ám a jövő évi magyar európai uniós elnökség rendezvényeibe intenzíven bekapcsolódó település egy korábbi időpont mellett döntött.

Mint arról a kommunikációs vezető beszámolt, a Barokk Év előkészületei már megkezdődtek, a tematikus programsorozatban a város valamennyi kulturális és művészeti intézménye részt vesz. A rendezvény keretében egyebek mellett megemlékeznek Mária Teréziának a gödöllői kastélyban tett 260 évvel ezelőtti látogatásáról, valamint a kastélyépítő Grassalkovich Antal halálának 240. évfordulójáról. A programok között kiemelt szerepet kap majd a Barokk Hét és az Antal-napi vigasságok.

Mária Terézia szobrának ünnepélyes avatása a Barokk Év nyitórendezvényén, 2011. március 5-én lesz – fűzte hozzá Péterfi Csaba.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés