bezár
 

art&design

2010. 11. 21.
Éjjel-nappal Monet a párizsi Grand Palais-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A páratlan érdeklődés miatt négy napon és három éjszakán át éjjel-nappali nyitva tartás lesz párizsi Grand Palais Claude Monet (1840-1926) műveiből rendezett kiállításán a január 24-i zárás előtti utolsó napokban.

prae.hu

Az elmúlt harminc év legjelentősebb retrospektív kiállítását megnyitása óta naponta átlag 7000-en keresték fel, és a hét végéig több mint 400 ezren látták - jelentette be a francia nemzeti múzeumok egyesülete közleményben.

A határtalan érdeklődésre tekintettel az egyesület úgy határozott, hogy január 21-én 9 órától éjjel-nappal nyitva lesz a kiállítás a január 24-i 21 órás zárásig. A meghosszabított nyitvatartási időpontra november 22-től lehet jegyet rendelni.

A francia impresszionizmus egyik legnagyobb mesterének hatvanéves pályafutását bemutató tárlaton a 170 alkotás jelentős része a szomszédos Orsay Múzeumból, míg mintegy ötven festmény a világ nagy múzeumaiból és magángyűjteményekből érkezett a Szajna-parti kiállítócsarnokba.

Legutóbb szintén a Grand Palais-ben tartottak éjjel-nappal kiállítást Párizsban a 2009-ben rendezett Picasso és barátai című tárlat hatalmas sikere miatt. A Picasso-kiállítást 783 ezer látogató kereste fel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés