bezár
 

art&design

2010. 11. 20.
Mental City – Város a fejedben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti Akácfa utcában 2010 októberében új galéria nyílt, a művészeti palettán új színfoltként megjelenő non-profit Demo Galériának a Fogasház kulturális befogadótér ad otthont. A Demo Galéria Mental City címet viselő legújabb kiállítása a városi élet/tér struktúráinak értelmezésével foglalkozik.

A Mental City című kiállítás az urbánus közeg által inspirált munkákat mutat be. Olyan fiatal, kortárs művészek alkotásaival ismerkedhetünk meg, akikről minden bizonnyal fogunk még hallani. A városi szövet személyes élmények alapján történő feldolgozása többféle módon jut kifejezésre a változatos műfajokban alkotó művészek munkáiban.
Mental City – Város a fejedben
Az installációk progresszív hangzó- és látványvilágával környezetünk eddig megtapasztalhatatlan rétegeit élhetjük át a Demo Galéria második őszi tárlatán. A kognitív várostapasztalás képzőművészeti megközelítésből tárul elénk. A november 30-ai este nyolctól induló megnyitón megismételhetetlen élményt nyújtó performansznak lehetünk tanúi, ahol egy csellista „komponálja” a városi történetet. A 100% Paprika csoport munkájában az audiovizuális elemek éppen úgy keverednek, mint az okok és okozatok.
Mental City – Város a fejedben
Szabó Dorottya Sodrás című animációs filmje egy „road-movie” a városi forgatagról. Egymásból születő és alakuló szubjektív formavilágba öntött benyomáshalmaz a fejünkben élő városról. Klima Gábor az általa megélt tereket az otthonosság és az intimitás közegében dolgozta fel a fotográfia közvetlenségével. Különleges, a galéria terére kialakított fotóinstallációjával térképezi fel a városi térhez fűződő személyes benyomásait.
Mental City – Város a fejedben
Battha Gáspár a részben Bécsben élő médiaművész, a T.E.D. Interneten közvetített konferencia- sorozat egyetlen magyar médiaművész előadója. Legutóbb Berlinben volt kiállítása. A vetítés terére olyan helyspecifikus installációt készít, amely a hely architektúráján keresztül értelmez városérzékelési, kognitív pszichológiai folyamatokat. Lázár Gábor médiaművész-experimentális zenész pedig a városi struktúra rétegződéseit kísérli meg hanginstallációban visszaadni.
Mental City – Város a fejedben
Érdemes ellátogatni a kiállításra, hogy megismerjük, hogyan gondolkoznak kortárs művészeink a városról, milyen térkép él a fejükben, hogyan dolgozzák fel élményeiket animációs filmben, elektronikus zenében, fotográfiában vagy helyspecifikus interaktív installációban.


A Mental City című kiállítás megtekinthető a Demo Galériában (Budapest, VII. Akácfa utca 51.) 2010. november 30-tól 2011. január 7-ig.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés