bezár
 

zene

2010. 11. 18.
Sikeres a Savaria Szimfonikus Zenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Még a plakátokat sem volt idő kinyomtatni, máris elfogyott minden jegy a Savaria Szimfonikus Zenekar következő operabérletes előadására - mondta sajtótájékoztatóján csütörtökön Mérei Tamás, a szimfonikus zenekar igazgatója.

prae.hu

Bizet Carmenjének koncertszerű előadását Szombathelyen a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK) színpadán mutatják be szombaton Simon Krisztina, Kovácsházi István és Fokanov Anatolij főszereplésével, a zenekart Vásáry Tamás vezényli.

Mérei Tamás sajtótájékoztatóján több, a zenekar számára örömteli eseményről számolt be: október 2-án a Művészetek Palotájában adtak teltházas koncertet szintén Vásáry Tamás vezényletével és a zenekar húsz percen át szerepelhet a BBC filmjében, amely Gustav Holst angol zeneszerző, zenepedagógus életét dolgozza fel. Tony Palmer később bemutatandó filmjében Holst legismertebb műve, a Planéták a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában szólal majd meg.

A következő két hónap eseményeiről szólva Mérei Tamás elmondta: zenekaruk november 28-án Bécsben a Musikvereinssaalban vendégszerepel, december 14-én pedig Budapesten a Kongresszusi Központban közreműködnek Vásáry André lemezbemutató jótékonysági karácsonyi koncertjén. Szombathelyen december 20-án este fél nyolctól az iszapömlés károsultjainak javára rendeznek jótékonysági koncertet.

Mérei Tamás szólt arról is: annak ellenére, hogy a szimfonikus zenekar 40 millió forintos mínusszal kezdte az évet, egyrészt a fenntartó önkormányzatok anyagi támogatásának, részben pedig saját jegybevételük növekedésének, valamint szponzori adományoknak köszönhetően reális esélye van annak, hogy nem veszteségesen zárják majd az évet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés