bezár
 

zene

2010. 11. 15.
Mozsár István az Operaház ügyvezető igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozsár István mérnök-menedzser hétfőtől a Magyar Állami Operaház Budapest megbízott ügyvezető igazgatója - közölte az intézmény az MTI-vel.

prae.hu

Várkonyi Judit sajtóreferens tájékoztatása szerint a tekintélyes európai cégek vezető pozícióiban tapasztalatot szerzett Mozsár Istvánt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium jóváhagyásával Horváth Ádám, az operaház miniszteri biztosa kérte fel a poszt betöltésére. Megbízatása az ügyvezető igazgatói posztra kiírt pályázat eredményes lezárásáig, legfeljebb 2011. június 30-ig szól.

Az operaház közleménye szerint Mozsár István a felkérés elfogadásakor úgy fogalmazott: szigorú lesz a hátország működtetésével kapcsolatban, hogy az intézmény szabad lehessen művészi téren.

A 46 éves mérnök-menedzser csaknem két évtizedig olyan világmárkáknál dolgozott vezetőként, és vett részt azok magyarországi felépítésében, mint a BMW vagy az Ikea. Tulajdonosként és befektetőként pedig az élet legkülönbözőbb területeit képviselő vállalkozások - az ingatlanforgalmazó Engel & Völkers, a Vapiano-étteremlánc vagy a Carion-csoport - sikerre vitelében vállalt szerepet.

"Az operaház hátországának irányítása ezért olyan kihívás a számomra, mint egy jutalomjáték a színésznek. Mindent bele akarok adni: az operaház sikere számomra személyes ügy" - idézi a közlemény az új ügyvezető igazgatót.

Mozsár István ígérete szerint profiként igyekszik majd tenni a dolgát, olyan szakemberként, aki az operabarát énjét otthon hagyja, s aki a művészeti munkába még kollegiális kávézás közben sem szól bele. "Szigorú leszek a magam területén, hogy művészek szabadok lehessenek a magukén" - hangsúlyozta az új ügyvezető.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés