bezár
 

színház

2010. 11. 12.
Országalma: Bemutató a tatabányai színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton este tartja idei első önálló bemutatóját a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház: Kárpáti Péter Országalma című darabját Kárpáti István, a Színművészeti Egyetem végzős, rendező szakos hallgatója állítja színpadra.

Szkéné színház

A történetben Mátyás király álruhában feleségül vesz egy cigánylányt, majd a lakodalomból felébredve hazamegy. A rövid frigyből született törvénytelen fia később királynak adja ki magát, ebből bontakozik ki a történet a látszatról, a hazugságról és a mesei valóság igazáról.

A darab 1994-ben írt, de ma is aktuális humoros mese, vagy - ahogy a szerző nevezte - vásári játék. A fiatal alkotógárda friss, merész hangvételű kamaraelőadást ígér, mely közvetlen atmoszférát teremtve, a színészi játék erejével mesél a cigányokról, Mátyás királyról, az igazságról, a magyarokról, Magyarországról, a történelemről és a jelenről.

A főszerepekben Rusznák András, Csányi Dávid és Kárpáti Pál látható - mondta el az MTI-nek a színház sajtóreferense, Tarda Orsolya.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés