bezár
 

építészet

2010. 11. 11.
Átadták az építészet kategória Junior Prima Díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is tíz fiatal alkotó vehette át az építészet, építőművészet kategória Junior Prima Díjait; a hétezer euróval járó elismerést csütörtökön a fővárosi Művészetek Palotájában adták át.

prae.hu

A 2007-ben alapított Junior Prima Díjat kategóriánként tíz-tíz 30 év alatti tehetséges fiatal kaphatja meg a tudomány, a sport, az oktatás és köznevelés, a zene, az irodalom, a színház- és filmművészet, a képzőművészet, az építészet és a sajtó kategóriában - emlékeztetett a Prima Primissima Díj kuratóriumának elnöke a díjátadó előtt.

Takács Ildikó hangsúlyozta: a fiatalok számára létrehozott elismerés célja az volt, hogy ők se maradjanak ki egészen a "nagy Primából", hiszen a Prima Primissima Díj már egész életműveket ismer el.

Mint Török Árpád, a Junior Prima Díj építészet, építőművészet kategóriáját alapító TriGránit Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a vállalat Európa egyik legnagyobbjaként is fontosnak tartja, hogy a hazai ifjú alkotókat támogassa a tehetségük kibontakoztatásához szükséges hosszú és küzdelmes munkájukban.

Finta József Prima Primissima-díjas építészmérnök a zsűri tagjaként a Junior Prima Díj fontosságára hívta fel a figyelmet. Úgy vélte, a fiataloknak szóló elismerés pályafutásokat indíthat el, akár egy "startgép".

Az idei pályamunkákat értékelve Finta József úgy vélte, azokban megfigyelhető volt egyfajta "monokróm, egységes szellem", az igazi tehetségek azonban így is kitűntek.

A kategória 2010-es díjait Beke-Tóth Szilvia okleveles építészmérnök, Ghyczy Dénes Emil építészmérnök, Glatz Zsófia okleveles építészmérnök, Kovács D. Barna egyetemi hallgató, Kovács Zsófia építészmérnök, Lang Zoltán okleveles építészmérnök, Mizsei Anett építészmérnök, Szakál Ferenc építésztervező művész, Tamás Anna Mária építőművész és Vass-Eysen Áron építésztervező művész vehette át.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés