bezár
 

zene

2010. 11. 11.
Koncz Zsuzsa 37 ???
Sajtótájékoztató az új stúdióalbum kapcsán - 2010 november 9.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elkészült és november 5-én a boltokba került Koncz Zsuzsa 37 címmel az új stúdióalbum. A hangzó anyag több mint 66 perc: 15 vadonatúj dal, a 16. pedig Leonard Cohen Suzanne c. szerzeménye, Bródy János magyar szövegével. A szerzők Bródy János mellett Tolcsvay László, Lerch István, Bódi László Cipő, Bornai Tibor, Gerendás Péter, Závodi Gábor, Karafiáth Orsolya, Tóth Krisztina és Gráf Légrádi Balázs.

prae.hu

A lemez címét olvasván valóban eltűnődtem az udvariatlan kérdésen. Kora gyermekkorom táncdalfesztiválos élményeire visszagondolván azonban elhessegettem a feltételezést: az ugyan nem lehet! A sajtótájékoztatón megjelenő művésznő láttán és most, a sajtófotók szemlélése közben viszont újra felmerült, ám most már egészen más aspektusból: én, aki kisgyermekként hallgattam őt rajongással, talán idősebb vagyok ennél, ám ő azt hiszem nálam, mindannyiunknál, s még ennél is fiatalabb.

Az eseményen összegyülekezett Hungaroton-képviselő, Halász Judit, Tolcsvay László, Bródy János s a többi illusztris személyiség is mind-mind ugyanezt erősítette meg: Zsuzsa ugyanaz mint volt, pontosabban volt-van-lesz, kortalanul, az örök fiatalság állapotában.

Koncz Zsuzsa

Drága Barátaim és „Üzletfeleim”, a Százholdas Pagony félreeső zugában, ha lassan is, (2008-ban fogtam hozzá) de megszületett, és itt van az új CD! (kicsit magam is csodálkozom, de ez immár tény, tény, tény...!;-)))

Sok szempontból dönt rekordot: a harminchetedik albumom, tizenhat új dallal, több mint 66 perc műsoridővel, de azt alig hiszem el, hogy miután Závodi Gabi nov. 2-án, kedden reggel leadta a masztert (a nyomás előtti utolsó stúdió-fázis), 5-én, pénteken délután kezemben (és már némelyik üzletben) ott volt a lemez... (ehhez még a 2005-ös verslemeznél is három hét kellett!)

Nem volt egyszerű létrehozni ezt a lemezt. Nagyjából 2008 óta folyamatosan dolgozunk rajta. Most úgy érzem, hogy valami fontos és az eddigi pályához méltó dolog született. A lemezen sokszínű, dinamikus, lírai, játékos, fergeteges és elgondolkodtató dalok vannak. Szókimondó, nem szépíti a világot, amelyben élünk, de azt remélem erőt ad hallgatóimnak, mint ahogy erőt kaptam én magam is tőlük
– mondja Koncz Zsuzsa.

Koncz Zsuzsa

Összesen tehát 16 dal van az új albumon, ami több mint egy órányi műsor. Bródy János dalai, szövegei mellett, Tolcsvay László, Lerch István, Bódi László Cipő, Gerendás Péter, Závodi Gábor írták a dalokat. Két nagyon szép dallal újra a szerzők között van Bornai Tibor. Szerepel egy-egy verssel Karafiáth Orsolya, Tóth Krisztina és Gráf Légrádi Balázs is, a hazai kortárs költészet és irodalom jeles képviselői.

Koncz Zsuzsa

Eddigi pályám alatt a hét német nyelvű lemezzel együtt 36 album került kiadásra, utoljára a tavalyi CD+DVD, ez a mostani tehát a 37-ik, ezért is nevezem 37-nek. Meg azért is, mert talán megtévesztő lett volna bármelyik dal címét kiválasztanom. Ezen a lemezen ugyanis szinte mindent megengedtem magamnak. Van drámai vers, vagy szinte gyerekdal, rock és rock and roll, és világzene... minden ami „kézre esett”.

A szövegek beszéljenek magukért! Bennük van, ami számomra fontos: az életem, az életünk, ami van, ami nincs, ami lehetne, ami lehetett volna... minden, amihez közöm van, amihez hozzá akarok-tudok szólni.

A stúdiómunka rendkívül izgalmas volt: számtalan kanyaron, buktatón kellett túljutnunk. Néha úgy éreztem magam, mint aki egy krimibe tévedt. Megfogadtam, ha lesz rá módom, egyszer megírom harmincheteske történetét.


Köszönet Závodi Gabinak, aki hallatlan munkabírással, kivételesen jó ízlését ébren tartva vezényelte a „hadműveletet”.

Köszönet mindenkinek, aki részt vett, ott volt, vagy nem volt ott, de messziről segített. A lányoknak, fiúknak, törzstagoknak és vendégeknek: Krisztiánnak, Orsinak, Lilinek, Mókusnak, Tininek, Lacinak, Cipőnek, Istinek, Dráninak, Petinek, Balázsnak, Zolinak, Sanyinak, Mikinek, a Zoltánoknak, az Istvánoknak, Olinak és Marcinak.

Együtt megcsináltuk!
És most már Mindenkié!
(KZS)

Koncz Zsuzsa 37 - CD borító

Track-lista

1.Hol vagyok
2.Még itt vagyok
3.A szebb jövő
4.Valahol távol
5.Volt egy jó napom
6.Hol tévedtél el
7.Nem hall, nem lát, nem beszél
8.Csak szállj...
9.Ismeretlen nyár
10.Hópelyhek
11.Dum-duli-dú
12.Álomgyár
13.Ahogy állnak a csillagok
14.Soha ne kérdezd...
15.Ne félj
16.Suzanne

A hangzó anyag több mint 66 perc: 15 vadonatúj dal, a 16. Leonard Cohen Suzanne c. Szerzeménye, Bródy János magyar szövegével. A szerzők Bródy János mellett Tolcsvay László, Lerch István, Bódi László Cipő, Bornai Tibor, Gerendás Péter, Závodi Gábor, Karafiáth Orsolya, Tóth Krisztina és Gráf Légrádi Balázs.

A felvételeket Závodi Gábor irányította a Zmex stúdióban. A fotókat Módos Gábor, a grafikai tervet Nagy Péter készítette. A felvételeket, valamint az utómunkát 2010 november 2-án fejezték be.

 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés