bezár
 

art&design

2010. 11. 10.
Kortárs magyar képzőművészeti vásár Pesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs magyar képzőművészeti vásárt rendeznek Budapesten csütörtöktől vasárnapig.

prae.hu

Az első alkalommal megrendezett Art Market Budapest - Kortárs Képzőművészeti Vásár négy napon át 10 és 19 óra között várja a látogatókat a XII. kerületi Nagyenyed utcában található Krisztina Palace földszintjén kialakított 3 ezer négyzetméteres térben - hangzott el az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón a helyszínen.

A vásáron 13 galéria kínál összesen mintegy 500 festményt, szobrot és más műtárgyat. A gyermekeket művészeti foglalkoztató, a felnőtteket esténként 21 órától koncertek és más előadások várják. Az egész rendezvény ingyenes.

Ledényi Attila, az egyik főszervező elmondása szerint a Magyarországon eddig példa nélküli, tisztán kortárs képzőművészeti vásár megrendezését az teszi szükségessé, hogy jelenleg rendkívül korlátozottak a mai művészet bemutatkozási lehetőségei és a galériák részéről is egyre fokozódott az igény, hogy újszerű keretek között találkozhassanak a vevőkkel. A rendezvény célja, hogy "felrázzák" a kortárs hazai képzőművészeti piacot - fogalmazott.

"A szervezők célja a kortárs magyar képzőművészet újszerű eszközökkel való népszerűsítése, a hazai kortárs műkereskedelmi kínálat különleges és a korábbiakhoz képest szokatlan körülmények között történő bemutatása, a művészeti élet színessé és élvezetessé tétele a műértő és a szélesebb közönség számára egyaránt" - olvasható a szervezői credo az eseményről szóló sajtóközleményben.

Mint Ledényi Attila elmondta, a mindössze két hónappal ezelőtt megkezdett szervezés során minden "kvalitásos" galériát és műkereskedőt meghívtak, a 3 ezer négyzetméteres tér gyorsan be is telt. A galériák egy része telített őszi programja miatt nem jelentkezett, több kereskedőt pedig végül a hely korlátai miatt kellett visszautasítani.

A vásárt két kiállítás is kíséri a helyszínen, az egyik Konkoly Gyula festőművész műveiből ad válogatást, a másikon pedig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfus mesterképzős hallhatóinak, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrászdiákjainak alkotásai láthatók.

A vásáron részt vevő kiállítók a standok sorrendjében a kArton Galéria, a Telep Művészeti Bemutatótér, a Viltin Galéria, a NextArt Galéria, a "We Love Artists by EDGE", a MissionArt Galéria, a Mono Kortárs Galéria, a Godot Galéria, a Ráday - Faur Zsófi Galéria, az InnoArt - Műhely Galéria, a G13 Galéria, a Neon Galéria és a Friss Galéria.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés