bezár
 

film

2010. 11. 09.
Matt Damont támadja a világ legrosszabb rendezője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz hónapon át hiába próbálta elérni Uwe Boll, hogy Matt Damon szóljon néhány jó szót új filmje érdekében, így a produkciót nem mutatták be az amerikai mozik, és csak DVD-n fog megjelenni.

prae.hu

Boll minderről keserű hangvételű nyílt levélben tájékoztatja a nagyvilágot.

A világ legrosszabb rendezőjeként számon tartott német filmes eddig főleg számítógépes játékokat álmodott vászonra, iszonytató eredménnyel, most azonban komoly témához nyúlt: a szudáni polgárháborúban elkövetett népirtásról forgatott Attack on Darfur címmel. Arra számított, hogy az afrikai ügyek iránt elkötelezett Matt Damon támogatni fogja a film bemutatását, ám csalatkozni kényszerült.



„Az alapítványtól, amelyet Matt Damon támogat, azt a választ kaptam, hogy megnézik, és ha tetszik, szólnak neki... Három héttel később felhívtam őket, és kiderült, nem látták a filmet” – írja a csalódott német.

Boll a kifejezetten a darfúri menekültek érdekében kampányoló George Clooney-t is próbálta megkörnyékezni, de nála sem járt eredménnyel, és a szintén megkeresett Mia Farrow sem méltatta őt válaszra. A rendező levelében hangsúlyozza, hogy nem anyagi támogatást várt, csupán azt, hogy a sztárok mutassanak egy kis érdeklődést legújabb munkája iránt – ha már életében először valami értelmeset próbált csinálni, tehetjük hozzá kissé rosszmájúan.

„Csak annyit kértem tőlük, szánjanak 90 percet erre a filmre, hogy ez a fontos ügy reflektorfényben maradjon” – fejezi be panaszos levelét Boll.
Sorsügynökség
Matt Damont hamarosan két izgalmas filmben is láthatjuk. A Coen fivérek által jegyzett A félszeműben egy gyilkos nyomába ered a vadnyugaton Jeff Bridges oldalán, a Sorsügynökség című sc-fiben pedig titokzatos ismeretlenek üldözik, amiért szerelmes egy balerinába (Emily Blunt).
True Grit - Bridges, Brolin, Damon
(True Grit – hazai bemutató: 2011. február 2.)
(The Adjustment Bureau – hazai bemutató: 2011. március 31.)
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés