bezár
 

zene

2010. 11. 08.
Queen: újrakevert stúdióalbumok, kiadóváltás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az EMI kiadónál eltöltött mintegy négy évtized után a Universal Music Grouphoz szerződött a Queen együttes, amelynek a tervek szerint jövőre valamennyi stúdióalbuma megjelenik újrakevert változatban.

prae.hu

A Queen és a Universal közötti megállapodás Észak-Amerika kivételével a világ valamennyi részére vonatkozik. Az énekesét, Freddie Mercuryt csaknem húsz éve elveszített brit csapat a Universal csoporthoz tartozó Island Records matricája alatt adja ki újrakevert albumait - jelentették be hétfőn Londonban.

"Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen ennyi idő után egy új fejezet kezdődik a Queen életében. Új lemezkiadó, új ötletek és új álmok" - fogalmazott Brian May, a csapat gitárosa.

A zenekar eddig mintegy 170 millió albumot adott el világszerte. Bár a csapat papíron jelenleg is létezik, sőt, két évvel ezelőtt The Cosmos Rocks címmel új stúdiólemezt jelentetett meg Paul Rogers (ex-Free, ex-Bad Company) énekes közreműködésével, népszerűsége fényévekre van attól, amit Mercuryval kivívott magának. A The Cosmos Rockson May mellett csak Roger Taylor dobos játszott a klasszikus felállásból; John Deacon basszusgitáros már jó ideje nem vesz részt a közös munkákban.

Az újrakiadások ugyanakkor a Queennek is nagy lehetőséget jelenthetnek: a csapat 2011-ben lesz 40 éves, és az évforduló komoly üzlettel kecsegtet. A Queen Freddie Mercuryval 13 stúdióalbumot - Queen (1973), Queen II (1974), Sheer Heart Attack (1974), A Night at the Opera (1975), A Day at the Races (1976), News of the World (1977), Jazz (1978), The Game (1980), Hot Space (1982), The Works (1984), A Kind of Magic (1986), The Miracle (1989), Innuendo (1991) - adott ki, és 1995-ben megjelent egy posztumusz korong is Made in Heaven címmel. A zenekarhoz olyan slágerek fűződnek, mint a Bohemian Rhapsody, a Crazy Little Thing Called Love, a We Are The Champions vagy az Another One Bites The Dust.

A tervek szerint az újrakiadásokon lesznek bónuszfelvételek és egyéb meglepetések is. Az első öt CD márciusban kerül a boltokba.
A 2011-es Queen-születésnap része lesz egy televíziós dokumentumfilm a BBC-ben, valamint az együttesről szóló hollywoodi film is, amelyben Sacha Baron Cohen alakítaná Mercuryt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés