bezár
 

zene

2010. 11. 05.
Antonio Pappano 2015-ig marad
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Daniel Barenboim egykori asszisztense, több neves európai operaház volt zeneigazgatója, Antonio Pappano brit karmester 2015-ig marad a római Szent Cecília Akadémia Zenekara élén.

prae.hu

A dirigens eredményességét igazolja, hogy jövő nyárra az együttessel meghívást kaptak a Salzburgi Ünnepi Játékokra. Az olasz származású dirigens, akit munkájának javarésze a londoni operaházakhoz köt, 2005-ben vállalta el az olasz zenekar vezetését.

Pappanónak egyébként jó esélye van arra, hogy elnyerje a milánói Scala zeneigazgatói posztját - jegyzik meg az olasz sajtóban. A karmester karrierje elején Daniel Barenboim asszisztenseként dolgozott a Bayreuthi Ünnepi Játékokon, amikor a Trisztán és Izolda, a Parsifal, illetve A niebelungok gyűrűje előadásait készítették.

Mindössze 32 éves volt, amikor a brüsszeli Théatre Royal de la Monnai zeneigazgatójává nevezték ki. Az utolsó pillanatban ugrott be Christoph von Dohnányi helyett 1993-ban Wagner műve, a Siegfried premierjén, ekkor debütált a Wiener Staatsoperben. 1997-ben mutatkozott be New Yorkban, a Metropolitan Opera új Anyegin-produkciójában. 1999-ben pedig már "saját jogon" lépett a karmesteri dobogóra a Lohengrinnel Bayreuthban.

Antonio Pappano, aki számos rangos lemezdíj tulajdonosa, 2011 elején Mark-Anthony Turnage brit szerző Anna Nicole című darabjának ősbemutatóját vezényli a londoni Covent Garden Operában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés