bezár
 

zene

2010. 11. 03.
Lady Gaga-kurzus az egyetemen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lady Gaga világhírű énekesnő sikerének elemzése lesz egy szeminárium tárgya a Dél-Karolinai Egyetemen, ahol a következő szemeszterben indítanak órát a New York-i híresség gyorsan támadt sikere társadalmi hatásainak feltérképezésére.

prae.hu

A Lady Gaga és a hírnév szociológiája című kurzust Nathieu Deflem, az egyetem szociológiai tanszékének professzora jegyzi, és azzal foglalkozik, hogy mi tehet híressé valakit napjaink társadalmában. Az ihletet - mint azt az óra címe is mutatja - a 24 éves énekesnő példája szolgáltatta.

Az előadások során különösen azokra a társadalmi szempontból fontos elemekre összpontosítanak, amelyek lehetővé tették Lady Gaga számára, hogy a popzene virágzó ikonjává váljon - magyarázta Deflem.

Az oktató számos területen - így a populáris kultúra és az internet, a nemzetközi politika vagy éppen a terrorizmus elleni harc témájában - jártas, legújabb kurzusán azonban Lady Gaga hírnevének különböző dimenzióit akarja feltérképezni az énekesnő zenéjén, videoklipjein, öltözködésén és művészi erőfeszítésein keresztül.

"Különös figyelem hárul a vele kapcsolatos vállalati stratégiákra, a nyilvánosságra, média hagyományos és a modern eszközeire, rajongóira, a meleg kultúrára gyakorolt hatására, a vallási, politikai, nemi és szexuális szerepeire" - ismertette januárban kezdődő kurzusát Deflem.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés