bezár
 

irodalom

2010. 11. 03.
Kiadói metropoliszok
Kortárs német szerzők, felolvasóest és beszélgetés - 2010. november 03., 18:00, PIM, november 04-05. Goethe Intézet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti Goethe Intézet és a Literarisches Colloquium Berlin közös rendezvénysorozatának első állomásán, a PIM-ben két német szerző olvas fel este 6 órától. A Kiadói metropoliszok program vendégeivel, Marcel Beyerrel és Judith Kuckarttal Márton László beszélget.

KIADÓI METROPOLISZOK címmel 2010. november 3-5. között beszélgetés- és felolvasás sorozatot rendez a fővárosban és Egerben a Goethe Intézet. Berlin patinás irodalmi központja, a Literarisches Colloquium Berlin (LCB) támogatásával Magyarországra érkező hat német szerző írásaiból a Kalligram októberi száma nyújtott válogatást. November 4-én, 18 órakor valamennyien pódiumbeszélgetésen vesznek részt Goethe Intézetben. Ugyanott november 5-én 10 órakor magyar és német kiadók képviselői vitatják meg, milyen marketingeszközökkel lehet előmozdítani az irodalom ügyét.
A Goethe Intézetben (GI) és más helyszíneken zajló események vendégei: Marcel Beyer, Katharina Hacker, Judith Kuckart, Lutz Seiler, Jan Wagner és az 1973-ban Budapesten született Forgó Léda, aki a németül írt, 2007-ben megjelent „Der Körper meines Bruders” (Fivérem teste) című regényével lett íróvá. A GI szervezésében zajló eseményeken az irodalmi élményeken túl kiderül, a német és magyar kiadók milyen marketingeszközökkel segítik szerzőiket a sikerhez vezető úton. A témához Thomas Geigert, az LCB programfelelőse és maguk a jelenlévő írók is hozzászólnak. Andreas Schmohl, a müncheni Goethe Intézet munkatársa pedig a németországi fordítástámogatási programokról és fordítói ösztöndíjakról beszél.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés