bezár
 

art&design

2010. 11. 03.
Elkészült az Együtt-lét fotópályázat honlapja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A www.egyuttlet.eu internetes címen érhető el az Együtt-lét - Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében című nemzetközi fotópályázat újonnan elkészült honlapja, amely a pályamunkák leadására is szolgál.

prae.hu

A pályázatot július 12-én hirdette meg a Magyar Országgyűlés a Magyar Fotográfusok Háza szakmai partnerségével. Az Országgyűlés keddi sajtóközleménye szerint a résztvevők pályázatait az új honlapon várják, ahol a pályázattal kapcsolatos valamennyi információ elérhető.

Pályázni a határokon túl élő magyar kisebbségeknek a többi kisebbséggel és a többségi népcsoporttal való együttéléséről, valamint a Magyarországon élő kisebbségek, nemzetiségek életéről készült képekkel lehet november 30-ig. Az eredményhirdetésre decemberben kerül sor, majd 2011 márciusától nagyszabású kiállítást rendeznek az Országház előtt, a Kossuth téren a zsűri által legjobbnak ítélt pályaművekből.

"A fotópályázat célja, hogy méltó kiállítással mutassuk be a Kárpát-medencében élő közösségek életét" - fogalmaznak a közleményben, emlékeztetve, hogy Magyarország közelgő uniós elnöksége idején kiemelt hangsúlyt kap majd a regionalizmus kérdése, a nyelvek és kultúrák sokszínűsége, a kisebbségek hagyományainak megőrzése.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés