bezár
 

art&design

2010. 11. 02.
Később nyílik a Nyolcak munkásságát bemutató tárlat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Technikai okok miatt a tervezettnél egy hónappal később, december 10-én nyílik a Cézanne és Matisse bűvöletében - A Nyolcak című centenáriumi kiállítás Pécsett.

prae.hu

A tárlat eredetileg november 12-én nyílt volna meg, de technikai okok miatt erre csak december 10-én kerül sor a Papnövelde utcai kiállítótérben - mondta Fabényi Júlia, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának vezetője az MTI-nek kedden. Hozzátette: így a kiállítás, amely eredetileg március 27-én zárt volna, egy hónappal tovább tart majd nyitva.

A kiállítás csúszásáról hétfőn hírt adó Pécsi Újság.hu értesülése szerint a késedelem oka, hogy a műtárgyak szállítására meghirdetett közbeszerzési eljárásban a pályázó két cég közül a munkát alacsonyabb összegért vállalót részesítette előnyben a megyei múzeumigazgatóság, azonban a másik oldal megtámadta a döntést.

Fabényi Júlia ezzel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: ezen már túl vannak, s nem csak ez az oka a csúszásnak. Ennél többet azonban nem kívánt mondani.

A pécsi tárlaton több mint 500 kép lesz látható, köztük öt Matisse, két Cézanne, s egy-egy Delaunay-, Picasso-, illetve Kokoschka-kompozíció. A kiállítás középpontjában azonban a 20. század legjelentősebb hazai avantgárd művészcsoportja, a Nyolcak - Berény Róbert, Czigány Dezső, Czóbel Béla, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső, Pór Bertalan és Tihanyi Lajos - munkái szerepelnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés