bezár
 

film

2010. 11. 02.
A King's Speech kapta a legtöbb jelölést
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Colin Firth főszereplésével készült The King's Speech című dráma kapta a legtöbb jelölést a független filmeket jutalmazó brit díjra, a British Independent Film Awards-ra.

prae.hu

A dadogással küzdő VI. György királyról szóló alkotás nyolc kategóriában verseng az elismerésért. Az Oscar-esélyesként is emlegetett mű többek között a legjobb független film, a legjobb rendező, a legjobb férfi főszereplő, a legjobb férfi mellékszereplő, valamint a legjobb női mellékszereplő kategóriájában kapott jelölést.

Rendezőként Tom Hooper izgulhat, míg Firth mellett férfi mellékszereplőként Georffrey Rush és Guy Pearce, a női mellékszereplők között pedig Helena Bonham Carter reménykedhet a díjban.

Három film kapott hat-hat jelölést. A Monsters című alkotás rendezője, Gareth Edwards a legjobb független film, a legjobb rendező, a legjobb első rendezés, illetve a legjobb technikai teljesítmény díjáért is versenyben van. Szintén hat jelöléssel büszkélkedhet az Isiguro Kazuo regénye alapján készült Never Let Me Go című film, valamint az Andrea Dunbar brit színműíró életét feldolgozó The Arbor.

Öt jelölést kapott a Four Lions, a vígjáték, amelyben fiatal muzulmánok egy csoportja arra készül, hogy felrobbantsa magát a londoni maratonon. Négy jelöléssel jutalmazták az Another Year, a Made in Dagenham és a Brighton Rock című filmeket.

A győzteseket december 5-én hirdetik ki.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés