bezár
 

zene

2010. 11. 01.
Elvis Presley egykori jobbkeze Budapestre készül (2. rész)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Diamond Joe akkor is ott volt Presley házában, amikor 1977. augusztus 16-án a fürdőszobájában eszméletlenül találták az énekest. Az elhízott, gyógyszereken élő Elvist akkor már különféle betegségek gyötörték, zöldhályog, magas vérnyomás, vesekárosodás.

prae.hu

"Elvisnek Portlandben lett volna koncertje 17-én, és éppen a repülőgépet intéztem, amikor az emeletről menyasszonya, Ginger Alden felhívott, hogy Elvis a fürdőszobában fekszik. Felrohantam, a hátára fordítottam, majd kihívtam a mentőket. Charlie Hodge és én tettük be a mentőkocsiba, majd beültünk hátra. A kórházban harminc percet vártunk a folyosón, aztán kijött az orvos és azt mondta, Elvis meghalt" - idézte fel a történteket Esposito, aki szerint ha Elvis élne, ma, 76 évesen is színpadon lenne.

A Király egykori jobbkeze később a Bee Gees, John Denver és Michael Jackson turnémenedzsereként dolgozott, utóbbival a Bad lemez turnéja idején. Mint az MTI-nek elmondta, Jacko is óriási tehetség volt, de soha nem volt rá akkora hatással, mint Elvis. Diamond Joe feltűnt a Presleyről szóló, 1981-ben bemutatott Ez Elvis című dokumentumfilmben is.

Mint a telefoninterjúban hangsúlyozta, nem volt mindegy, ki kísérte Elvist a koncertjein, és ezek az emberek nagyon tudtak zenélni - "és tudnak még ma is, túl a hatvanon. Elvis valamennyi számát el tudták játszani, a teljes biztonságot jelentették számára". Ők kísérték Presleyt utolsó koncertjén is, amely 1977. június 26-án volt Indianapolisban, a Market Square Arenában.

A TCB Bandben a januári budapesti koncerten - amelyet a ShowTime Budapest szervez - James Burton játszik majd gitáron, Jerry Scheff basszusgitáron, Glenn D. Hardin zongorán, Ronnie Tutt pedig dobon. Elvis Presley élete során sohasem járt európai turnén, most azonban az öreg kontinensen is elhangzanak legnagyobb slágerei. A TCB Band január 14-16. között Bécsben lép fel, 19-én Oslóban, 21-én a németországi Kulmbachban, 23-án pedig a belgiumi Genkben. Budapest után 27-én Luzernben, 29-én pedig Milánóban adnak koncertet.

A turné énekese az ausztriai születésű Dennis Jale lesz. "Dennis remekül hozza Elvis dalait: nem akarja utánozni a Királyt, nem Elvis-imitátor, de nagyszerű hangja van, és élvezi, hogy ezeket a fantasztikus számokat énekelheti. Higgyék el, remek showt, szórakoztató műsort fognak látni" - ígérte Joe Esposito az MTI-nek adott exkluzív interjúban.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés