bezár
 

színház

2010. 11. 01.
Magyar formációs tánccsoportok sikere Moszkvában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szép sikert ért el két magyar formációs tánccsoport a Moszkvában rendezett világbajnokságon: a budapesti Botafogo a 7., a debreceni Valcer a 13. helyet foglalta el.

Szkéné színház

Mint Tóthné Makai Andrea, a debreceni együttest elkísérő szülő az MTI-nek hétfőn elmondta, a VB-n országonként két csapat indulhatott - minden együttes nyolc párt jelent -, s ez alkalommal 17 együttes mérte össze erejét, s a magyar együttesek eredménye szép sikernek tekinthető az erős mezőnyben.

A hatos döntőbe 2-2 orosz, litván és német csapat jutott be.

A Botafogo egyébként fiatal felnőttekből, a Valcer - amely egyben magyar bajnok - középiskolásokból áll, s az utóbbiak többsége már 9-13 éve táncol.

Tóthné Makai Andrea beszámolt arról, hogy milyen nagy hagyományai és lehetőségei vannak a csapatnak Debrecenben, s elmondta: néhány szülő azért kíséri el külföldre a még nagyon ifjú táncosokat, hogy az ilyen utakon a verseny mellett mindent megnézzenek, amit csak lehet, így vasárnap megtekintették egyebek között Moszkva belvárosát és a Kremlt.

Hozzátette azonban: hétfőn hazautaznak, de az együttesek egyike sem pihenhet a babérjain, mert máris kezdődik az edzés a 2011 áprilisában megrendezendő magyar bajnokságra.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés