bezár
 

színház

2010. 10. 29.
Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztivál Pécsen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenegy egyetemi teátrum mutatkozik be a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon, amelyet november 4. és 7. között rendeznek Pécsen.

Szkéné színház

A Pécsi Tudományegyetemen működő Janus Egyetemi Színház (JESZ) immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a felsőoktatási intézmények támogatásával működő amatőr társulatok bemutatkozását, tapasztalatcseréjét, a szakmai munka színvonalának növelését célzó fesztiválját, amely harmadszor nemzetközi szintű - tájékoztatta a Pécs2010 Sajtóiroda az MTI-t pénteken.

A társulatok Magyarországon kívül hat országból érkeznek, a programsorozatot azonban nemcsak a résztvevők, hanem a műfajok tekintetében is a sokszínűség jellemzi.

A közönség láthat zenés előadást, monodrámát, táncjátékot és stúdiószínházi produkciót is.

A bemutatóknak a JESZ Szántó Kovács János utcai stúdiótere és az attól pár lépésnyire található felnőttképzési kar aulája ad helyet.

Az első bemutató november 4-én a Krakkói Egyetemi Színház De tényleg című darabja lesz, melyet a veszprémi Teleszterion Színházi Műhelynek Kurt Vonnegut regénye nyomán színpadra vitt Az ötös számú vágóhíd című előadása követ.

Az estét a pécsi Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet zárja A magyar zombi című produkcióval.

November 5-én a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem Mady-Baby című előadásával folytatódik a fesztivál. Az Új Bolgár Egyetem szófiai társulata a Die Übung című zenés darabbal szórakoztatja a közönséget, a pécsi JESZ pedig Peter Handke Kaspar című művét viszi színre.
A debreceni Színláz Társulat az Izsó Zita alkotásából készült Függés című darabbal jelentkezik, a Branko Krsmanovic Akadémiai Színház az Avagy miért nem sexy többé a Balkán? című produkcióval érkezik Belgrádból.

November 6-án a budapesti Radikális Szabadidő Színháznak Shakespeare Szentivánéji álom című műve nyomán készült Oberon világai című előadását láthatja a közönség. A belga Liege-i Királyi Egyetemi Színház Cayenne-i bors című produkcióját, az olaszországi Beneventóban működő Sannioi Tudományegyetem Színházi Egyetemi Központ pedig a Megyek, megyek, repülök, repülök Goldóniától a Holdig című művet mutatja be.

Az előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legeredményesebb társulatokat és színészeket a november 7-iki záróeseményen díjazzák.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés