bezár
 

zene

2010. 10. 29.
Budapesten az Anathema
Budapest, Diesel 2010. november 18., csütörtök, 19:00
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tavaly decemberben Danny Cavanagh Anathema gitáros Anneke Van Giersbergennel, a The Gathering ex-énekesnőjével emlékezetes szólóestet adott az FMH színháztermében. Anneke november végén érkezik hozzánk, Danny pedig november 18-án a sötét gót-metálból Pink Floyd-ihlette, pszichedeliába fordult Anathemával jön Budapestre. A zenekar a hétéves kihagyás után idén megjelent új lemezét, a We’re Here Because We’re Here-t mutatja be szeptember óta zajló európai turnéja keretében.

prae.hu

A liverpooli zenekar korai éveiben komor hangulatú szövegekről és a visszafogott tempójú zenérjéről ismert brit metál alapcsapatai közé tartozott a Paradise Lost és a My Dying Bride mellett.

Mostani zenei világukat az ősatya Pink Floyd, illetve olyan kortárs zenekarok, mint a Radiohead vagy a Porcupine Tree lemezei ihlették, aminek köszönhetően az Anathema mára nemcsak a „true” metálosok zenekara, de a szélesebb értelemben vett rockzene rajongóit is meg tudja szólítani.

Az utóbbi években a Dream Theaterrel és a Porcupine Tree-vel is turnézó banda tagjai kimondottan szeretik Magyarországot, amire számtalan hazai koncert, és a zenekar magját alkotó Cavanagh-testvérpár mindig sikeres akusztikus szólóestjei szolgáltatják a legjobb példát.

Úgyhogy november 18-án várhatóan ismét egy kiváló hangulatú fellépés keretében üdvözölhetjük ismét Budapesten az Anathemát.

Anathema

A zenekar beszámolói alapján 20-25 számos (ami az Anathema esetén két, két és fél órás műsort jelent) koncertre számíthatnak a rajongók.

A turné eddig számos teltházas koncertet hozott, nálunk pedig még egy hétig kaphatóak a kedvezményes belépők a Ticket Express és a Ticketportal eladóhelyein, valamint számos független terjesztőnél.

A Negative Art bemutatja:
Anathema + vendég

2010. november 18., csütörtök, 19:00
Budapest, Diesel

Elővételi jegyár (október 31-ig): 4990 Ft
Helyszíni jegyár: 5.590 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.negativeart.hu
http://www.anathema.ws


nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés