bezár
 

art&design

2010. 10. 29.
Nemzetközi Restaurátor Konferencia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A megőrzés, restaurálás, konzerválás és műemlékvédelem legújabb módszereit mutatják be a XXXV. Nemzetközi Restaurátor Konferencia előadói november 3. és 5. között Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM) - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön az intézmény.

prae.hu

A három napos tudományos eseményt megrendező MNM közleménye szerint a programban a hazai múzeumok és önálló restaurátor-művészek prezentációi mellett szlovák, szlovén és erdélyi múzeumok munkatársainak beszámolói is helyet kaptak.

A szakmai megfigyelések és tapasztalatok bemutatása során a legkülönbözőbb korú, anyagú tárgytípusokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, így a képrestaurálás mellett a freskók, dagerrotípiák, ásatásból előkerült textilek, régészeti bőrleletek, reneszánsz imafülkék és a 7-8 millió éves bükkábrányi ősfák konzerválásáról is szó esik majd.

Mint a múzeum kiemelte, az előadássorozat keretében lehetőség nyílik közvetlen szakmai konzultációkra, illetve a legkorszerűbb kezelési módok és technológiák megismerésére, de szó lesz a sikeres műtárgyvédelemhez elengedhetetlen korszerű anyagvizsgálati módszerekről is.

A restaurálás, konzerválás műhelytitkait az MNM látogatói a Kupolateremben rendezett különleges vetítéseken ismerhetik meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés