bezár
 

art&design

2010. 10. 27.
Különleges programok a 17. Műgyűjtők éjszakáján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Moholy-Nagy-tárlat, divatfotó-bemutató és zapoték indián szőnyegkiállítás is színesíti a 17. Műgyűjtők éjszakája programjait csütörtökön Budapest műkereskedelmi negyedében, a Falk Miksa utcában és környékén.

prae.hu

A MissionArt Galéria Magyarországon vagy soha ki nem állított, vagy negyven éve a műtermekben becsomagolva várakozó kortárs műalkotásokat vonultat fel A bizakodás kora - Progresszív tendenciák és egyéni utak a magyar művészetben 1970 körül című tárlaton.

Emellett kötetlen, nyilvános beszélgetésen arra a kérdésre keresik a választ, hogy vajon tényleg a bizakodás kora volt-e az 1970 körüli korszak, hogyan élték azt meg a művészek és hogyan látják most, negyven év távlatából. Bak Imre, Csáji Attila, Deim Pál, Fajó János, Haraszty István, Hencze Tamás, Jovánovics György, Keserü Ilona, Klimó Károly, Konkoly Gyula, Molnár Sándor, Nádler István, Pálfalusi Attila, Pauer Gyula, Perneczky Géza, Pinczehelyi Sándor, Seres László, Szikora Tamás festőművészek Sinkovits Péter művészettörténész vezetésével beszélgetnek a témáról.

A kortárs magyar divatfotográfiáról ad pillanatfelvételt a programsorozathoz nemrégiben csatlakozott Artkatakomba az "…egy kép rólad az igazság rólam" című fotóművészeti kiállítása. A B55 Kortárs Galéria a játékos művészet kedvelői számára kínál érdekességet: a SAXON Poliuniverzuma című tárlaton az érdeklődők a léptékváltásos szimmetrián alapuló geometrikus készségfejlesztő eszközökkel és az azokat ábrázoló festményekkel ismerkedhetnek meg a művész-feltaláló Saxon Szász János tárlatvezetésén.

A Pintér Galéria a novemberi aukció anyaga és a Bedő-gyűjtemény bútorainak bemutatója mellett a 20 éves Első Magyar Látványtár előtt tiszteleg nagyszabású kiállítással, melyen Moholy-Nagy László I. világháborúban készített 100 rajza látható. A Kálmán Makláry Fine Arts Major Kamill egyedi munkáinak ad helyet, míg Hencze Tamás Kossuth-díjas festőművész legújabb alkotásai a Függőleges fény című kiállításon láthatók a Prestige Galériában.

A mexikói zapoték indiánok szőnyegkultúrájáról és a korábbi spanyol gyarmatok mai ezüstművességéről hallhat előadást a közönség a Dénes Galériában. Dénes Sándor galériavezető a szőnyegkultúra kevésbé ismert területein augusztusban tett tanulmányútjának tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel, akik a galériában testközelből is megcsodálhatják a zapoték indián szőnyegeket és taxcói ezüst tárgyakat.

A Haas Galéria Merítés a KUT-ból című sorozata XIV. részében Szin György (1906-1944) munkásságát mutatja be. A látogatók Kőnig Frigyes, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Majkók Katalin, a Magyar Képzőművészeti Egyetem gyűjteményeinek igazgatója, Kopócsy Anna, Révész Emese és Zsákovics Ferenc művészettörténészek vezetésével ismerhetik meg az alkotó életművét.

A Bardoni Interieur Makrai Adél festőművész legújabb munkáinak ad helyet a NightLight (A kevesebb több) című tárlaton, az Artcore Antik & Design-ban Ferenczi Alex festményeit tekinthetik meg az érdeklődők.
A Pintér Galéria és Aukciósházban Grencsó István és barátai dzsesszkoncertje, a Haas Galériában pedig a "Haas Daléria" programja szórakoztatja a közönséget.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés