bezár
 

film

2010. 10. 27.
Kút a Nap alatt - kisjátékfilm premier az Uránia Nemzeti Filmszínházban
2010. november 3. 18h
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elkészült a Kút a Nap alatt című kisjátékfilm. Az alkotók szeretettel hívnak meg minden érdeklődőt a film premier vetítésére az Uránia Nemzeti Filmszínházba.

prae.hu

A Kút a Nap alatt egy kosztümös, parabolikus történetszövésű kisjátékfilm bűnről, bűnhődésről, büntetésről, az emberi gyarlóságról, az én- és öntudat torzulásáról.

A filmet zord időjárási viszonyok között, ám annál nagyobb kitartással és lelkesedéssel forgatták Komáromban a Monostori Erődben és Budapesten a MAFILM III-IV-es műtermében.

A forgatókönyvet írta és a filmet rendezte Kapronczai Erika, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, első rendezőasszisztensként Lovas Nándor volt mellette. A film operatőre Baska Barbara, a vágója Herpai Sára volt, szintén a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, vágóként dolgozott a filmen Mógor Ágnes (Csoda Krakkóban, Szobafogság, A sírásó, Vespa). A hangmérnök Dévényi Tamás, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen friss diplomás hangmestere volt, a zenét Kristóf J. Weber szerezte. A látványért Bagyarik Endre és Takács Lilla feleltek.

Angelusz Iván (Katapult Film), Bosnyák Miklós (SZFE) producerek illetve Muhi András Pires és Kapronczai Erika co-producerek segítették a tervek megvalósulását. A filmet Muhi András Pires gyártotta, aki szintén a főiskola hallgatója gyártásszervező szakon, és egyben az Európai Filmakadémia Díjára esélyes Itt vagyok című kisjátékfilm egyik producere (Here I Am, írta és rendezte Szimler Bálint), valamint a Magyarfutball című film rendezője.

A Kút a Nap alatt főbb szerepeiben Rétfalvi Tamás, Ficza István, Köleséri Sándor, Dióssi Gábor, Sulyok Miklós, Schlanger András és Tesner István láthatók.

Az alkotók és szereplők mindenkit nagy szeretettel várnak 2010. november 3-án este 18 órakor a Kút a Nap alatt premier vetítésére az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermébe.

A film trailere itt látható:
http://www.youtube.com/watch?v=V3cSvIWim84

Kút a Nap alatt meghívó
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés