bezár
 

zene

2010. 10. 26.
Maszkba bújt horrorszörnyek a színpadon
Lordi koncert újra Budapesten - 2010. november 17. Petőfi Csarnok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 17-én ismét Budapesten ad koncertet az Eurovíziós Dalfesztivál 2006-os nyertese, a finn Lordi! A maszkok mögé rejtőző, s ma már mindenhol világsztárként ünnepelt rockerek Magyarországon is csúfot űznek majd a zenészek igazi ábrázatát meglesni próbáló fotósokból: bármi történik is a színpadon vagy a színpad háta mögött, Tomi Putaansuu, azaz Mr. Lordi csapatát - Awát, a vámpír grófnőt, Oxot, a Pokoli Bikát és Kitát , az emberállatot - most is lehetetlen lesz maszk nélkül lencsevégre kapni.
A klasszikus hard rockot játszó finn formáció egyik védjegye a Kiss együttes iránti rajongásból táplálkozó, hihetetlen szörnyalakokat felvonultató show.

Lordi

Igazságtalan lenne, ha a Lordit csak a Hard Rock Halleluja gigantikus sikere felől közelítenénk meg - szó sincs arról, hogy egynótás bandát kellene tisztelnünk bennük. Ennek ékes bizonysága, hogy a 2002-es Get Heavy című bemutatkozó Lordi-album 66 ezer példányban kelt el csak Finnországban, a 2006-os The Arockalypse -ből pedig már 350.000 példány fogyott. Finnországban háromszoros platinalemez, Németországban és Svédországban pedig aranylemez lett.

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mh3hj9-J76Y?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mh3hj9-J76Y?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Lordi - Hard Rock Hallelujah (Eurovision final 2006)


A Deadache című anyaggal turnézva minden korábbinál magasabbra helyezték maguknak a lécet: a melodikus hard rock új, még durvább zenei közegébe ágyazva rémisztőbb anyag született, mint valaha.

A Lordi várva várt ötödik stúdió albuma, a Babez for Breakfast 2010. szeptember 15-én látott napvilágot.

Mr. Lordi így kommentálja:

Nagyon büszkék vagyunk rá. Visszatértünk gyökereinkhez – vagy még annál is mélyebbre ástunk. Az új anyag rockosabb és dallamosabb az eddigieknél, ugyanakkor a horror elemekről sem feledkeztünk meg. Valamennyi dal rengeteg energiát, érzelmet és szórakoztató elemet hordoz. Nagyszerű, hogy új albumunkkal ismét útra kelhetünk, s új dalokkal, jelmezekkel és trükkökkel örvendeztethejük meg rajongóinkat!

Nem sokkal a Babez For Breakfast turné kezdete előtt azonban Sampsa Astala (Kita), a Lordi zenekar dobosa úgy döntött, énekesi poszton folytatja pályafutását és saját zenekarával nevez be a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválra, valamint ezzel együtt a Lordi kötelékéből is kilép.

Kita a Lordi együttesből

Mr. Lordi, a csapat vezetője, nagyon berágott muzsikusára és közleményben tudatta a zenésszel valamint a világgal, hogy Kita soha többet nem lesz a Lordi dobosa.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CB8FcRv5YJo?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/CB8FcRv5YJo?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

Lordi - This Is Hard Metal


A dolog pikantériája, hogy a Lordi 2006-ban pont a nevezett versenyen tűnt fel és lett világhírű a Hard Rock Halleluja című slágerrel.

A zenekar menedzsmentje szerint viszont a turné rendben le fog menni, egy másik muzsikus segítségével.

A Lordi november 17-én érkezik fővárosunkba, ahol ismét gigantikus színpadot építenek a Petőfi Csarnokban.

Lordi flyer

Babez For Breakfast Tour 2010
Lordi
2010. 11. 17.
Petőfi Csarnok 20h.

Jegyár: 6.900.-

Jegyek vásárolhatók a Ticket Express, Interticket, vagy Ticket Portal oldalakon. Színes nyomtatott jegyek a CD Pincében, a Lemezkuckóban, a Hammerben, és a Petőfi csarnok pénztárában kaphatók, valamint megrendelhetőek a
www.livesound.hu oldalon.

 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés