bezár
 

irodalom

2010. 10. 25.
Két hét múlva Győri Könyvszalon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November első hétvégéjén, péntektől vasárnapig rendezik meg - immáron tizedik alkalommal - a Győri Könyvszalont.

prae.hu

Mint az a rendezvényt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón is elhangzott, négy helyszínen összesen 83 programnak ad otthont az eseményt befogadó Győri Nemzeti Színház. A bejáratnál - a korábbi évekhez hasonlóan - gyerekkuckó várja a legkisebbeket, de a pódium-, a kamara- és a nagyszínpad is több eseménynek ad otthont - mondta Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató.

"Másként és jobban oda kellene figyelni az olvasás intézményére" - jegyezte meg annak kapcsán, hogy a könyvszalon első napján, november 5-én olvasásra nevelési konferenciát is tartanak.

A program szerint a könyvszalon nyitónapján, november 5-én adják át az Alkotói Díjat, amelyet idén Ágh István vehet át. A költővel pénteken délután beszélgetést is hallhat a közönség.

A rendezvény három napja alatt számos könyvbemutató várja a közönséget, de lesz kortárs irodalmi vetélkedő is középiskolásoknak Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen című könyvéről. Az érdeklődők hallhatnak kerekasztal-beszélgetéseket például arról, merre tart a sci-fi, illetve milyen az élményszerű történelemtanítás.

A rendezvény keretében pénteken délután tartják az Adaptáció című megyei mobilfilmpályázat eredményhirdetését, majd a zsűri elnökével, Bereményi Géza rendező, drámaíróval, valamint Darvas Ferenc zeneszerzővel zenés beszélgetést hallhat a közönség.

A könyvszalonon zenés műsorokkal, koncertekkel, előadásokkal várják a közönséget, fellép mások mellett Dinnyés József, a Hangraforgó együttes, a Fabula Bábszínház, a Katáng zenekar, Berecz András ének- és mesemondó, a Kolompos Együttes, valamint Pápai Erika és Huzella Péter.

Grászli Bernadett, a városi művészeti múzeum igazgatója elmondta, hogy lengyelországi testvérvárosuk, Poznan közreműködésével Elzbieta Kygowska-Butlewska grafikákat, illusztrációkat összefogó kiállítását hozták el; a tárlat az Esterházy-palota aulájában lesz megtekinthető.
Győr testvérvárosai közül Brassó és Ingolstadt is képviselteti magát a rendezvényen.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés