bezár
 

zene

2010. 10. 23.
Október 23. - Koncertek és családi programok is várják az érdeklődőket
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egész napos családi programok, parlamenti séta, koncertek és filmvetítés is várja az érdeklődőket ma az október 23-i rendezvényeken Budapesten.

prae.hu

A nemzeti lobogó reggeli felvonása után a gyerekeket 10 órától a szabadság, a bátorság és a hősiesség témáiban rajzverseny, 11 órától Kolompos koncert, délután fél 3-tól pedig Alma koncert szórakoztatja a Kossuth téren. Azok a Pesti srácok címmel interaktív játék indul, 10 és délután 2 óra között pedig az 1956-os forradalomról szóló filmeket vetítenek a Film-sátorban. A melbourne-i olimpia hangulatát idéző Sport sátorban egykori és mai olimpiai bajnokokkal találkozhatnak a látogatók.

A Parlamentet is megnyitják az érdeklődők előtt, akik este 6 óráig sétálhatnak az Országház folyosóin. Délután negyed ötkor a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédet mond, majd a Nádor utca és Kossuth tér torkolatánál a Csík Zenekar, Ferenczy György és a Rackajam, a Duna Táncegyüttes, Uzgin Uver és a Belmondo együttesek szórakoztatják a publikumot.

Délelőtt 10 órakor a Jászai Mari térről Szabadság-futam indul a Széchenyi fürdőig, a táv körülbelül 3 kilométer. A jótékonysági futamba bárki benevezhet szimbolikusan 1956 forinttal, a bevételt a vörösiszap-katasztrófában károsult települések megsegítéséhez ajánlják fel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés