bezár
 

zene

2010. 10. 22.
Mozart és Moz'Art
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozart és Moz'Art címmel az osztrák zeneszerző művészetével foglalkozó hangversenysorozatot indít vasárnap a Concerto Budapest és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem.

prae.hu

"Részben gyönyörködünk Mozart muzsikájában, részben próbáljuk megközelíteni, magyarázni ezt a megfejthetetlen csodát - fogalmazott az MTI-nek Batta András, az egyetem rektora, hozzátéve: számára azért különösen kedves ez a sorozat, mert ez is együttműködés az egyetem és egy zenei intézmény között.

"Bemutathatjuk fiatal tehetségeinket, s ez a törekvés hű Mozart szelleméhez, hiszen a fiatal - csodagyerek - muzsikus és zeneszerző alkotásait ifjú előadóművészek ismertetik meg a közönséggel. Nemcsak a Zeneakadémia rektoraként leszek jelen, hanem a szakmámnál maradva, házigazdája is leszek a koncertnek" - árulta el a zenetörténész.

A vasárnapi koncerten, amely az Ahogy tetszik - Mozart népszerűsége címet kapta, elhangzik a Szöktetés a szerájból nyitánya, Cecilio szenátor áriája a Lucio Silla című operából, a Figaro házasságából Figaro áriája, a Les petits riens balettzene, az Öt kontratánc és a Kis éji zene egy-egy részlete, valamint a Haffner szerenád. Vezényel Keller András, közreműködik Szemere Zita harmad- és Gradsach Zoltán ötödéves növendék.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés