bezár
 

art&design

2010. 10. 22.
Francia kitüntetés Geskó Juditnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magas rangú francia állami elismerést, a Művészeti és Irodalmi Rend Tiszti fokozatát vehette át Geskó Judit, a Szépművészeti Múzeum művészettörténésze - többek között a Van Gogh Budapesten tárlat kurátora - péntek délután a Francia Intézetben - tájékoztatta az MTI-t a Szépművészeti Múzeum.

prae.hu

Az intézmény közleménye szerint a kitüntetéssel a francia kulturális minisztérium azon személyek előtt rója le tiszteletét, akik művészeti és irodalmi téren maradandót alkottak, illetve hozzájárultak a francia kultúra terjesztéséhez.

Geskó Judit 1977 óta dolgozik a Szépművészeti Múzeumban, jelenleg az intézmény 19. és 20. századi gyűjteményének vezetője.

Több mint negyven kül- és belföldi tárlat szervezése fűződik a nevéhez, többek között három Picasso grafikai kiállítás, Max Ernst grafikai kiállítása, az 1988-as és 1993-as Új szerzemények a Szépművészeti Múzeumban című kiállítások, az 1996-os berni és hamburgi francia rajztörténeti kiállítások, a Monet és barátai, a Van Gogh Budapesten és a Picasso, Klee, Kandinszkij című tárlatok.

Kutatási területe a modern művészet és a klasszikus művészeti hagyományok közötti átjárások vizsgálata. A francia Művészeti és Irodalmi Rendet Geskó Judit a párizsi Louvre és a Musée d’Orsay igazgatóinak felterjesztése alapján kapta meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés